Условия и цени за медийни услуги във връзка с избори за Европейски парламент през 2019 г.

www.infoz.bg е информационен сайт, собственост на "Инфоз" ЕООД - Стара Загора. Сайтът предлага платени публикации на политически партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали листи с кандидати за народни представители на изборите за Eвропейски парламент, които ще се проведат на 26 май 2019 г.

Настоящата публикация на сайта www.infoz.bg е свързана с изискване на Изборен кодекс (чл. 187). Информацията за ценовите оферти е изпратена до Централната избирателна комисия и до Сметната палата на 15 април 2019 г.

Представители на партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали листи с кандидати за народни представители, имат възможност да направят платени публикации в сайта www.infoz.bg при следните условия и цени (обявените суми са крайни и са с включен ДДС):

1. Публикуване на текстова информация (статия)

Статията е самостоятелна информационна единица в сайта и има собствен адрес.

Текстът на български език се предоставя от Възложителя под формата на текстов файл (в обем до три стандартни страници), или се изработва (при заявка), от журналистически екип на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Заявка за журналистическо отразяване на събитие с екип на сайта трябва да бъде направена най-малко 24 часа преди началото на събитието.

Предоставените за публикуване от Възложителя текстове подлежат на правописна корекция и езикова редакция. Статията ще остане на водещата страница на сайта за период от 3 календарни дена. Възложителят има възможност да предложи до три снимки и/или код, чрез който може да се вгради видео, звуков файл или презентация. Поставянето на линкове в текста се решава единствено по преценка на редакцията.

Информацията се публикува на сайта до 24 часа след получаване на всички нужни материали и потвърждение за публикация.    

Статията ще бъде запазена в базата данни на сайта безсрочно, като се гарантира наличието ѝ за период от 30 дена след края на изборния ден.

www.infoz.bg има право да откаже публикуването на предложен материал, ако прецени, че той накърнява правата и доброто име на кандидат или на лице, което представлява партия, коалиция или инициативен комитет. Редакцията не е длъжна да мотивира отказа си.

  • Цената за публикуване на една текстова информация е 144 лева.

Ако екип на www.infoz.bg е ангажиран с пътуване извън рамките на град Стара Загора, но в рамките на област Стара Загора, цената на услугата е 180 лева.

2. Публикуване на банер

Възможните размери за банера са 260 (основа) х 146 пиксела за позиция, намираща се в дясната колона на сайта и/или 728 (основа) x 90 пиксела за позиция в средата на сайта, под статиите.

Банерът се публикува на всички страници на сайта без ротация. Техническите изисквания за него са: да бъде предоставен от Възложителя под формата на файл (картинка или друг подходящ за интернет файлов вид с размер до 54 Кб) и код за вграждане. www.infoz.bg не поема ангажимент за изработване на отчет за проследяване на броя на показванията (импресиите) и кликовете върху банера. Допуска се това да бъде направено с проследяващ код от страна на Възложителя. 

Банерът се публикува за времето на предизборната кампания, независимо дали е предоставен в начална или по-късна дата от кампанията.

  • Цената за публикуване на една банерна позиция е 300 лева за периода на предизборната кампания.

3. Изработка на видео - интервю или репортаж - с цел използване в сайта www.infoz.bg

Видеозаписът се извършва от екип на www.infoz.bg, след предварителна покана и уточняване на тема и журналистически въпроси. Продължителността на разговора с включена видео камера може да бъде до 15 мин. Процесът по изработката на видеото включва също и монтаж и обработка на файла. Времето на крайния материал е до 5 мин. Форматът, резолюцията и начинът на софтуерното вграждане на видеото се определят от Изпълнителя.

Видеото се публикува в статия на самостоятелен адрес от сайта, придружено с текст и при условията, описани т. 1.

  • Цената за изработката и публикуване на едно видео е 264 лева.

Тази цена е при работа в рамките на град Стара Загора и 300 лева в рамките на област Стара Загора. Ако снимките изискват повече време (над 2 часа за екип от двама души), сложност, режисура и други елементи, е необходимо уточняване на конкретните параметри и изпълнението става след определяне на допълнителна цена.

Заплащането става само по банков път – предварително, преди извършване на публикацията и при наличие на договор между страните. За получените суми се издава оригинал на фактура, според изискванията на ЗДДС.  

За повече информация и контакти при сключване на договори с представители на партии, коалиции или инициативни комитети, регистрирали листи с кандидати за народни представители на изборите за Европейски парламент през май 2019 година, можете да се обръщате към Илко Груев – тел. 088 7405 202, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


 

www.infoz.bg  www.infoz.bg