Условия и цени за медийни услуги във връзка с избори за президент и вицепрезидент и Народно събрание (14.11.2021 г.)

www.infoz.bg е информационен сайт, собственост на „Инфоз“ ЕООД – Стара Загора. Сайтът предлага платени публикации на политически партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирани за участие в Избори за президент и вицепрезидент и Народно събрание (14.11.2021 г.).

Настоящата публикация на сайта www.infoz.bg е свързана с изискване на Изборен кодекс (чл. 187).

Информацията за ценовите оферти е изпратена до Централната избирателна комисия и до Сметната палата на 02 октомври 2021 г.

Представители на партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали листи с кандидати за участие в изборите за президент и вицепрезидент и Народно събрание (14.11.2021 г.), имат възможност да направят платени публикации в сайта www.infoz.bg при следните условия и цени:

1. Публикуване на текстова информация (статия)

Статията е самостоятелна информационна единица в сайта и има собствен адрес.

Изискване за публикацията е възложителят да предостави текст на български език под формата на текстов файл, изпратен чрез имейл. Предоставените за публикуване от Възложителя текстове подлежат на правописна корекция и езикова редакция, като дейностите се извършват от редакцията. Статията ще остане на водещата страница на сайта за период от два календарни дена. Възложителят има възможност да предложи до три снимки и/или файлове на графични материали, а също и код, чрез който в страницата може да се вгради видео, звуков файл или презентация. Поставянето на линкове в текста се решава единствено по преценка на редакцията.

Информацията се публикува на сайта до 24 часа след получаване на всички нужни материали и потвърждение за публикация. Статията ще бъде запазена в базата данни на сайта безсрочно, като се гарантира наличието ѝ за период от 30 дена след края на изборния ден. Допуска се в периода на предизборната кампания Възложителят да поиска редакция на вече публикувана статия, като промяната се извършва от редакцията в срок от 24 часа.

www.infoz.bg има право да откаже публикуването на предложен материал, ако прецени, че той накърнява правата и доброто име на кандидат или на лице, което представлява партия, коалиция или инициативен комитет, кандидат за президент, вицепрезидент, народен представител или на друг човек. Редакцията не е длъжна да мотивира отказа си.

  • Цената за публикуване на една текстова информация (статия), предоставена от възложителя, е 168 лева (140 лева без ДДС).

2. Публикуване на банер

Възможни са две позиции за поставяне на банер: 1.) позиция, намираща се в дясната колона на сайта и 2.) позиция под статиите. Пропорцията на банерите трябва да е 16:9. Файлът за банера се предоставя от възложителя. Банерът се публикува на водещата и на вътрешни страници на сайта, като се използва гъвкав (Responsive) дизайн за преоразмеряване спрямо различните устройства и екранни резолюции. Техническите изисквания за банера са: да бъде предоставен под формата на файл (картинка или друг подходящ за интернет файлов вид с размер до 64 Кб и препоръчителен размер на основата между 600 и 1200 пиксела). Реалните размери при визуализиране на банера зависят от различните устройства и екранни резолюции на устройствата, чрез които се разглежда сайта и могат да бъдат с основа, която е значително под 600 пиксела.

www.infoz.bg не поема ангажимент за изработване на отчет за проследяване на броя на показванията (импресиите) и кликовете върху банера. Допуска се това да бъде направено с проследяващ код от страна на възложителя.

За период от един месец се допуска да бъде направена една промяна на визията на банера.

  • Цената за публикуване на една банерна позиция е 456 лева (380 лева без ДДС) за периода на предизборната кампания, без значение от датата, на която са предоставени файловете.


Заплащането става само по банков път – предварително, преди извършване на публикацията и при наличие на договор между страните. За получените суми се издава оригинал на фактура, според изискванията на ЗДДС.  

 

За повече информация и контакти при сключване на договори с представители на партии, коалиции или инициативни комитети, регистрирали листи с кандидати за изборите за президент и вицепрезидент и Народно събрание (14.11.2021 г.), можете да се обръщате към Илко Груев – тел. 088 7405202, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg (последна редакция на този текст е направена на 02-10-2021)