Какви филтри се използват при професионалната фотография?

Професионалните фотографи разполагат с богат набор от съвременни технологии, за да направят уникални кадри. Сред най-често използваните средства за постигане на съвършената снимка са фото филтрите. Днес дори камерите на мобилните телефони разполагат с подобни екстри, но когато се касае за студийни снимки се изисква много по-добро качество и прецизност.

Филтрите могат да са най-различни като в масовия случай се касае за UV (ултравиолетови), инфрачервени или неутрални филтри, с чиято помощ се постига търсения ефект от фотографията.

photo filtri 01

Професионалните снимки преди всичко са предназначени за рекламни кампании, билбордове, печатни издания или онлайн магазини. Спецификата на сесията определя и целта, която фотографът иска да постигне. Това съответно е от значение за използването на дадени филтри. Друг съществен фактор е по какъв начин ще бъдат направени съответните фотографии. Или казано по друг начин – дали ще са заснети на открито или в студио, модели ли ще се снимат или отделни предмети и т.н. 

Не винаги допълнителните ефекти, които придават филтрите, са подходящи при всяка снимка. Тук определяща роля има усетът на фотографа или т.нар. професионално око. Затова боравенето с новите технологии изисква достатъчно опит и умения, за да не се превърне търсеният ефект в дефект.

В повечето случаи клиентите искат по-реалистичен вид на стоката, когато се касае за рекламиране в социалната мрежа. Има обаче сесии, които позволяват допълнително въздействие върху потенциалните клиенти, за което основно помагат допълните филтри при последващото обработване на снимките. Например, ако се снима на естествена светлина, то ултавиолетовите филтри ще са от съществено значение, за разлика от тези, които са студийни.

photo filtri 04

ND филтърът създава неутрална плътност, когато е необходимо да се съхрани яркостта на цветовете. При рекламиране на бижута пък често се прибягва към поляризационните филтри, които са в помощ при бляскавите елементи и тяхното фотографиране на закрито. 

Изводът е, че за да са качествени едни снимки, зависи не само от техниката. Основната роля се пада на фотографа и всички, които имат дейно участие в сесията. При липса на опит или добър фотоапарат, най-добре е да се потърси професионална помощ.

Високо качество гарантира Photo Pro – фотостудио, което е специализирано и на достъпни цени, които можете да разгледате тук – продуктовата фотография цени София. Тук изработват 360-градусови снимки на различни предмети. Снимат се също дрехи, обувки, промишлени продукти и всякакви други търговски артикули. Студиото работа с екип от професионални фотографии, стилисти и модели, което предполага изработване на перфектната фото продукция. При необходимост снимките може да се обработят от специалисти по графичен дизайн и имащи отношение към рекламните кампании.

photo filtri 02

Цената за 1 кадър на продуктова фотография се определя от артикулите, които се снимат и от броя на кадрите, както и за къде са предназначени. Например, снимки на аксесоари, чанти и обувки на бял фон струва 8,75 лева до 10 кадъра, а за над 501 – 3,75 лева.

360-градусово видео на малки предмети до 50 см и тегло под 2 кг е 49 лева за над 10 продукта и 59 лева съответно за по-малко от 10 продукта. Снимачният ден на модел с лице до 4 часа излиза между 150 и 400 лева.

Фотостудиото предлага също така да вземе и върне обратно продуктите до склада на клиента. Всички артикули остават в търговския си вид и съответните оригинални опаковки, ако имат такива. Работи се с транспорт на студиото или с куриерска фирма.

photo filtri 03

Екипът на Photo Pro гарантира за перфектни кадри, съобразени с изискванията на клиента и целта на фото сесията. Професионалните фотографи и техните помощници създават продуктовата фотография, която е съобразена с фона, осветлението, позиционирането, осветлението, артикулите, за да се получи идеално представяне на съответния продукт.

Снимките може да са предназначени за електронен магазин, рекламна кампания и билбордове, печатни издания, социалната мрежа и т.н. При необходимост се приемат и спешни поръчки.

Снимки: photopro.bg

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg