Пивоварна „Загорка“ подкрепя инициатива за облагородяване на Стара Загора

Официално започна националният конкурс „Загорка Зелен фонд 2022“, който ще подкрепи проект, свързан с облагородяване на градската среда в град Стара Загора и региона. До 1 декември 2022 г. в конкурса физически лица и неправителствени организации от цялата страна могат да подават неограничен брой идеи, които трябва да са обвързани с опазването на околната среда или да имат социална насоченост, така че от реализирането на проекта да се възползват максимален кръг хора.

Кандидатурите се представят чрез платформата zagorka.bg/120, където са описани и условията на конкурса. Оценяването на идеите ще се извърши до 31 декември 2022 г. от независимо експертно жури. Каузата, която ще бъде излъчена като победител, ще донесе на своите създатели и финансовата награда от 1000 лева, а нейното реализиране ще може да започне веднага след обявяването ѝ през януари 2023 г. на територията на Стара Загора и региона. Това обявиха от компанията на пресконференция.

Zagorka Zelen Fond

„Изключително сме щастливи, че разширяваме обхвата на тази прекрасна инициатива, като подкрепяме не само зелени, но и важни за хората социални проекти“, сподели Олга Лавренова, изпълнителен директор на Загорка, част от корпорация Heineken, и допълни: „Тази година отбелязваме юбилей от създаването на пивоварната ни в град Стара Загора. Време, в което заедно с хората в града налагахме традициите за вкуса на българското пиво. Затова днес, отново с инициативата Загорка Зелен фонд, ще направим всичко възможно да облагородим региона, с което да допринесем за създаването на по-добър свят. Загорка Юбилейно е бира, създадена със сърце в Стара Загора за Стара Загора и всички, които решат да ѝ се насладят, подкрепят каузата, която ще направи града ни още по-добро място.“

По повод 120-годишния си юбилей компанията създаде лимитирана серия – Юбилейно пиво, която е вече налична. Празничният вкус на новата бира бе достъпен като наливно пиво за жителите и гостите на града за пръв път по-рано през септември по време на Beerфестът 2022 – най-чаканото събитие, което традиционно компанията организира съвместно с община Стара Загора. Само 2 месеца по-късно, Загорка Юбилейно вече се разпространява в магазинната и ресторантска мрежа с празничния си вкус и етикет в стъклена опаковка от 330 мл, за да носи наслада на старозагорци с всяка своя глътка.

Пивоварна „Загорка“ отбелязва своя 120-годишен юбилей от създаване си в Стара Загора. Още от откриването на „Бирарията“ през 1902 г. от д-р Кожухаров, пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка е любимата бира на поколения българи. През 1994 г. „Загорка“ АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес компанията се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“, като насочва своите усилия в три сфери, в които може да направи положителна промяна: опазване на околната среда, социална отговорност и отговорна консумация.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, Desperados и сайдер Крадецът на ябълки. В подкрепа на отговорната и умерена консумация, пивоварна „Загорка“ предлага портфолио от безалкохолни предложения с 0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0%.

През 2013 г. Министерството на околната среда и водите отличи „Загорка“ АД с наградата „Зелена България“ за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г. досега „Загорка“ печели челни места в конкурса за „Най-зелените компании в България“ в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

„Загорка Зелен фонд“ е национален публичен конкурс за генериране на идеи, насочен към подпомагане устойчивото развитие на Стара Загора и региона. Загорка Зелен фонд се провежда от 2011 г., като част от програмата на „Загорка“ АД за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. „Създаваме по-добър свят“ и до сега по линия на „Загорка Зелен фонд“ компанията е предоставила безвъзмездно над половин милион лева за развитието на местната общност.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg