Основно училище „Георги Райчев“ чества 40-ата си годишнина

Празничен маратон организираха в Основно училище „Георги Райчев“ в Стара Загора по повод 40 години от основаването си. Програмата започна на 3 ноември 2022 г. с писане на стихове с перо, посветени на патрона на старозагорското училище, като събитието се проведе в Регионалния исторически музей. Открита беше и площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата, която е изградена по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“.

georgi raychev

Във фоайето на училището е наредена изложба „Цвят в приказния свят“ с творби по творчеството на Георги Райчев. Празничната програма включваше и още инициативи за любителите на книгите „Приказки под липите“ и „Най-хубавото птиче“.

Проведе се и Ден на отворените врати в училището, която предостави възможност за разходка из школото, както и кратка беседа. Кулминацията на отбелязването на годишнината ще бъде на 7 декември 2022 г., от 16:00 часа, в Художествената галерия, където възпитаници на „Георги Райчев“ са подготвили красив концерт.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема