Стара Загора получи две отличия от Националния конкурс „Сграда на годината“

Стара Загора е с две отличия от Националния конкурс „Сграда на годината“ за 2022 г. Новооткритият и изяло обновен пазар за индустриални стоки „Васил Шаханов“, номиниран в категория „Търговски сгради и ритейл паркове“, получи индивидуален приз. Общината беше удостоена и със Специална награда за цялостен принос в развитието на градската среда. Тя е за трите знакови обекта, участвали в конкурса.

sgrada na godinata

Реновираните Зоопарк и Летен театър бяха част от категорията „Проекти, свързани с развитието на градовете“.

„От името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров искам да благодаря първо на всички, допринесли за нашите номинации и отличия. Благодаря и на организаторите, за това, че за поредна година оценяват високо нашата работа. Това е важно и означава, че посоката, по която сме поели, е правилната“ – каза по време на церемонията секретарят на общинската администрация Делян Иванов.

Гласуването за „Сграда на годината“ се проведе онлайн от 1 до 14 декември. Конкурсът е създаден през 2002 г. и е най-популярното и престижно ежегодно събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България.

Официални гости на церемонията бяха още главният архитект на Община Стара Загора арх. Младен Иванов, началникът на отдел „Устройство на територията“ арх. Николай Василев, както и общинският съветник Динко Михайлов.

sgrada na godinata 2

delian ivanov

delian ivanov 1

www.infoz.bg  www.infoz.bg