„Таланти на бъдещето“ – конкурс за отличници в математиката и информатиката

Проект на eMAG „Таланти на бъдещето“ ще отличи ученици, които са амбицирани да развият потенциала си в областта на математика и информатика. Общата стойност на наградите е приблизително 20 000 лева. Петима младежи, показали най-добри знания и умения, ще получат специална стипендии по 3000 лева.

Със сумата ще могат да подпомогнат в своето образование и развитие. 15 техни подгласници ще бъдат наградени с таблети.  

Образователната инициатива „Таланти на бъдещето“ е първата си мащабна социална инициатива в България на eMAG. Организира се с партньорствота на сдружение Holiday Heroes и е подкрепена от платформата с видео уроци по предметите от 1 до 12 клас – Уча.се. Тя е част от дългосрочната политиката на eMAG в подкрепа на младежи с постижения в точните науки. Инициативата дава възможност на всички ученици в класовете между 7 - 12 клас да се съревновават помежду си, като кандидатстването става лесно и удобно на сайта holidayheroes.bg/talents.

Всеки ученик трябва да подаде документи, аргументиращи постижения в областта на математиката или информатиката и да напише есе като се аргументира защо заслужава да получи стипендията. За да бъдат допуснати до участие, кандидатите трябва да прикачат задължителените документи, включващи копие от бележник за предходната година, показващ оценките на кандидата по математика и информатика; кратко есе на тема „Защо трябва да получа награда?“; попълнен регистрационен формуляр; препоръка от учител. Допълнително предимство ще е участието на ученика в Уча.се и постижения при работата с видео платформата; дипломи, сертификати и отличия от състезания по математика и информатика; идея или план за бъдещ проект в една от тези области.

Конкурсът „Таланти на бъдещето“ ще се проведе в два етапа. Първият включва събиране на всички кандидатури, като крайният срок за подаването им е 2 ноември 2015 г. В рамките на седмица след това журито ще отличи талантите по предварително представени в сайта на проекта критерии. Най-високо оценените 20 ученици ще бъдат поканени в София на интервю и практическа задача с представителите на журито на 14 ноември 2015 г. Всеки един от първите 5 отличени ученици ще бъде награден със стипендия от eMAG в размер на 3000 лв. Подгласниците също ще получат заслужено признание за таланта си, получавайки таблети от онлайн магазина. Партньорите на инициативата – Уча.се, ще наградят 20-те финалисти с безплатен годишен абонамент до обучителната платформата, а всички кандидати в проекта ще получат едномесечен безплатен абонамент до видео уроците.  

„Основна ценност за eMAG е амбицията и погледът към бъдещето. Затова приемаме за наша отговорност организирането на проекти с ясно изразена социална кауза, насочени към образованието на младите хора. Вярваме, че всяко постижение и умение трябва да бъде оценено високо. Подкрепата към младежи с голям потенциал и находчиви идеи е правилната посока за изграждането на устойчива визия за следващите поколения.“ –  казват от eMAG. 

talanti na bydesheteto

infoz autor  www.infoz.bg

На подобна тема