Кредит без трудов договор – възможно е!

В днешно време парите са важна част от живота ни. Спрямо работата и квалификацията ни, получаваме различни по големина заплати, които използваме, за да покриваме разходите си, както и да удовлетворяваме нуждите си. В страната ни доходите на голяма част от потребителите са ниски. Това означава, че те не могат да покрият всяка своя нужда. За да се справят с липсата на средства голяма част от хората вземат заеми.

Понякога не работим на трудов договор или пък сме във фирма, в която работим без договор, това е така наречения ‘сив сектор‘. Тази практика е незаконна, но все още доста дружества оперират по този начин. Хората, които работят в сивия сектор не могат да вземат заем от банка, понеже политиката на банковите компании е по-строга. Много банки одобряват единствено клиенти, които работят на постоянен трудов договор. Това означава, че са в съответната фирма от поне шест месеца. Банките са известни и с това, че кредитират главно клиенти с висока кредитоспособност и добра кредитна история. Когато не могат да се сдобият с банков кредит доста от потребителите търсят бързи заеми. Небанковите компании (фирмите за бързи кредити) пък са известни с факта, че отпускат заеми на широк диапазон от хора. При тях одобрението е бързо и лесно като доста от тези компании разполагат и с изцяло онлайн процес.

Кредит без трудов договор, но откъде?

Част от фирмите за бързи кредити предлагат заем без доказуеми доходи. Ако работите на граждански договор, в сивия сектор или пък получавате приходи от наем или майчинство тези заеми са подходящи за вас. Ако желаете да получите кредит без трудов договор прегледайте кои компании за бързи кредити могат да ви отпуснат заем. След това подайте заявка към избраната от вас кредитна фирма. Трябва да знаете, че може да влезете в категорията на по-рисковите клиенти, понеже нямате доказуем доход. Условията по кредитен продукт без доказуем доход могат да бъдат една идея по-неизгодни. Понякога кредитната фирма може да ви предложи седмични или двуседмични вноски. Това е свързано с факта, че част от клиентите, работещи без договор получават месечното си възнаграждение на части.

kredit bez trudov dogovor

Друго, което може да се случи, когато кандидатствате за такъв вид кредит е, че може да ви бъде изискан солидарен длъжник. Да се намери поръчител (солидарен длъжник) не е лесна задача. Освен, че е необходимо да намерите човек, който е готов да поеме финансов риск за вас е нужно и той да отговаря на определени изисквания. Затова много потребители търсят компании, които предлагат бързи заеми без поръчител.

Какво е лице за контакт?

Голяма част от небанковите фирми изискват на клиентите си лице за контакт. Предоставянето на лице за контакт е сравнително лесно изискване на кредитните компании. Когато определена фирма изиска такова, е нужно да дадете телефона на ваш роднина, близък, познат или приятел който ви познава сравнително добре и знае къде точно работите. Не трябва даденият човек да ходи до офиса на финансовата компания и да поема отговорност за вашия кредит. Въпреки това, някои хора се притесняват от това, че някой ще разбере, че теглят кредит и искат да вземат бърз заем без лице за контакт.

За какво се използват бързите заеми?

Често вземаме бързи заеми, като всеки потребител има индивидуално предназначение за тези средства. Решаване на неотложен проблем е една от популярните причини за търсене на допълнителни средства под формата на кредитен продукт. Повреди в уред от домакинството, медицински проблеми, неизправности в автомобила и спешни ремонти са най-разпространените случаи, за които ни трябват спешни пари. Някои хора вземат заеми за други наложителни цели. Такива са плащане на наем, комунални сметки или закупуване на хранителни продукти. Някои клиенти на фирмите за бързи кредити харчат за необмислени или ненужни покупки. Често това се оказва лошо решение.

Съществуват няколко типа бързи кредити. Това са: бърз заем на вноски и кредит до заплата. При кредитите на вноски се отпускат средно големи суми и сроковете за погасяване са по-дълги. Кредитите до заплата са подходящи за хора, които имат нужда от малки суми, които могат да върнат бързо. Различните небанкови компании отпускат различни по размер суми, имат различни финансови продукти, и одобряват клиентите си според различна фирмена политика. Всяка от тези фирми обаче спазва законите на република България и оперира по определени правила. Всичко е описано в документите при подписването на заем, затова не пропускайте да ги прочетете. Информация за самите кредитори може да бъде намерена и в интернет.

Важно е да сте коректни в плащането на своя заем

Когато теглите кредит без трудов договор е важно да го върнете в срок. Просрочията по задължението ви водят до натрупване на допълнителни лихви. Това ще оскъпи заема ви. Също така просрочията над 30 дни се превръщат във влошена кредитна история. Да се вземе кредит с лошо ЦКР често е неизгодно. Независимо дали теглите кредит без трудов договор или друг вид заем, винаги бъдете внимателни. Четете документите, които ви предоставя финансовата институция, задавайте въпроси и поддържайте комуникация с фирмата кредитор.

 

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24