Lavazza предлага сладко вдъхновение за Свети Валентин

Кафето и шоколадът са двойка, създадено в рая! Правят се от различни растения и идват в много разновидности, но веднъж комбинирани, взаимно допълват качествата си за едно ненадминато вкусово изживяване. Много хора обичат да придружавате кафето си с хапка шоколад. Тази широко известна комбинация е възхвалявана от най-добрите сладкари в света чрез техните деликатеси.

Съчетаването на кафе и шоколад е една безкрайна романтика! И какъв по-добър ден за празнуване на тази двойка от Свети Валентин? Експертите на Lavazza са описали подробно някои вкусни вариации на кафе и шоколад, които можете да опитате у дома, за да се заредите с романтично настроение. Без значение дали празнувате със или без партньор, шоколадът и кафето ще ви ободрят и този Свети Валентин.

caffe viennese 1

Виенско кафе

Лесно за приготвяне и с малки размери, виенското кафе впечатлява с божествен вкус. Това е рецепта за кафе, която рисува картина на виенска елегантност с всяка глътка.

Приготвяне

Налейте 10 грама шоколадов сироп в малка чаша.

Пригответе дълго еспресо, изсипете го в чашата и гарнирайте отгоре с бита сметана. Поръсете с шоколадови люспи.

Готово! Насладете се на божествена кафе пауза с гурме вкус.

caffe viennese 2

Италианска мока

Моката е проста и вкусна рецепта, която придава различен привкус на Вашето кафе. Идеална е за старта на деня с прилив на положителна енергия или за приятен завършек на храненето.

Приготвяне

Направете еспресо в малка чаша.

Добавете парче черен шоколад.

Щедро поръсете кафето с какао на прах и черен пипер.

Сипете горещо мляко на пяна, като се стараете да сипете колкото се може по-малко течно мляко.

Завършете с още малко какао на прах.

Тарт мока

Тартът с мока-шоколадов крем е вкусен и лесен за приготвяне десерт, който съчетава традиционната консистенция на тартовото тесто с плътния вкус на крем ганаш. Идеален за закуска или за почерпка.

Продукти за ганаша

  • 60 мл кафе
  • 25 г захар
  • 2 яйца
  • 60 мл сметана
  • 125 г натурален шоколад с 50% какао
  • 1 яйце
  • 100 г брашно
  • 20 г какао
  • 75 г масло с екстракт от ванилия
  • кора от лимон.

Приготвяне на ганаша

Разбийте два жълтъка със захар до кремообразна консистенция

Загрейте пълномаслената сладкарска сметана до завиране

Добавете разбитите жълтъци и загрейте до 90°C сместа.

Добавете кафето и разбъркайте добре.

Изсипете сместа върху нарязания на малки парчета шоколад.

Разбъркайте до пълното разтваряне на шоколада.

Охладете в хладилник.

marocchino fondente 3

Тесто

Нарежете маслото на кубчета и го оставете на стайна температура.

Смесете брашното и какаото и оформете кладенче.

Поставете маслото, захарта и яйцето в кладенчето.

Смесете съставките и след това добавете брашното, докато сместа стане гладка. Върнете се в хладилника за 1 час.

Поставете тестото върху дъното и стените на формата за печене.

Използвайте вилица, за да набодете основата.

Печете във фурна без вентилатор на 180°C за 18 минути.

Оставете да изстине.

Поднасяне

С помощта на сладкарски пош напълнете хладкия крем ганаш върху тарта.

Поставете в хладилника до пълното изстиване на крема.

Поръсете с пудра захар и сервирайте.

Насладете се на вълшебен Свети Валентин!

За Lavazza Group

Lavazza, основана в Торино през 1895 г., е собственост на семейство Lavazza от четири поколения. Днес Групата е един от водещите играчи на глобалната кафе сцена с оборот от над 2,3 милиарда евро и портфолио от топ марки, които водят на съответните пазари, като Lavazza, Carte Noire, Merrild и Kicking Horse. Тя е активна във всички бизнес сектори и има операции на 140 пазара, с 9 производствени предприятия в 6 държави и над 4200 сътрудници по целия свят. Глобалното присъствие на Групата е резултат от над 125 години растеж и повече от 30 милиарда чаши кафе Lavazza, произвеждани всяка година, са свидетелство за забележителна история на успеха, с цел да продължи да предлага възможно най-доброто кафе във всички форми, като се фокусира върху всеки аспект от веригата за доставки, от избора на суровината до продукта в чашата.

Lavazza Group прави революция в културата на кафето, като инвестира непрекъснато в научноизследователска и развойна дейност: от интуицията, белязала най-ранния успех на компанията - сместа кафе - до разработването на иновативни решения за опаковане; от първото еспресо, отпито в космоса, до десетките индустриални патенти. Способността да изпреварваме времето се отразява и във фокуса върху устойчивостта - икономическа, социална и екологична - която винаги е била еталон за насочване на корпоративните стратегии. „Събуждане за по-добър свят всяка сутрин“ е корпоративната цел на Lavazza Group с цел създаване на устойчива стойност за акционерите, сътрудниците, потребителите и общностите, в които работи, съчетавайки конкурентоспособност със социална и екологична отговорност.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: