Най-добрият списък за четене за фенове на риска

Една известна мъдрост гласи, че човек се учи докато е жив. Четенето на книги със сигурност ни помага да научаваме нови неща всеки ден. Особено пък когато навън времето е студено, а за допълнителен разкош сме си сипали чай или горещ шоколад. Има обаче една тема, която е любима на много хора по света и тя е тази за хазарта. Специално за любителите му сме подготвили и малък списък с едни от най-известните книги за хазарта.

Те с лекота грабват вниманието на милиони читатели по света. А сега отваряме първата страница и продължаваме директно по същество.

Кои са книгите, които всеки фен трябва да прочете?

Някои хора смятат, че модата на четенето е отминала и книгите, за разлика от разнообразните слот игри, са отживелица, която е подходяща само за възрастните хора. Това обаче съвсем не е така и тиражите, в които се продават бестселърите по света доказват точно обратното. С навлизането на електронните книги четенето пък дори стана още по-популярно и все повече млади хора откриват специалното в него с всеки изминал ден.

Много от книгите са и с най-различни съвети, които могат да помогнат на играчите да използват стратегии за печалба, за които дори и не са подозирали, че съществуват. Нека да пристъпим към същината и да започнем глава първа на книгите за на тази тема, които ще са от страхотна полза на почитателите.

kniga

„Победете дилъра“ (Едуард Торп)

Това може да е перфектната книга за всеки любител на блекджека. Лесно е да се досетим какви указания могат да се намерят на страниците в това произведение. Торп е един от най-известните броячи на карти в света, от който може да се научат много хитринки. В книгата могат да бъдат намерени основните правила на тази игра с карти, както и доказани във времето стратегии за печалба. Освен всичко от книгата могат да се научат и няколко начина за откриване на измами.

„Разрушаване на къщата“ (Бен Мезрич)

Поредната книга, която си заслужава да бъде прочетена от всички фенове на хазартната индустрия. Още по-интересна я прави и това, че е базирана на съвсем реална история. Тя описва приключенията на шестима студента от Масачузетския технологичен институт в Америка и техен учител, който ги учи да броят карти на блекджек. Благодарение на това групата успява да спечели огромни суми в едни от най-известните казина в Лас Вегас.

За тези пък, които не са по четенето е създадена и филмова екранизация на книгата със заглавието „21“. А във филма участва и легендарният актьор Кевин Спейси, който влиза в ролята на професора от университета.

„Теория на покера“ (Дейвид Склански)

Стигнахме и до книга, която е подходяща за всички покер ентусиасти. Независимо дали са начинаещи, опитни или дори експерти – тази книга може да помогне на всички. Не рядко тя е наричана покер енциклопедия, а десетки професионални играчи дори споделят, че именно „Теория на покера“ им е помогнала да се превърнат в това, което са.

В книгата могат да се намерят подробности за всички видове покер, много стратегии за игра, та дори и съвети за поведение. Едно от най-важните неща в книгата е и учението за това как играчите да изчислят своите шансове за печалба.

„Враг номер едно“ (Патрик Вейч)

Още една книга, която описва истинска история, а главният герой е един от най-успешните комарджии за всички времена Патрик Вейч. В рамките на осем години той се превръща в най-нежелания клиент на казината, защото успява да спечели повече от десет милиона паунда. Историята в книгата е разказана по много интригуващ начин, като е пълна и с всякакви остроумия, поднесени с нотка на интелигентност. Определено има какво да се научи от това произведения, което ни е държало будни до рано сутринта, преди да бъде прочетена и последната страница.

„Формула на успеха: Неразказната история на научната система за залагания, която побеждава казината и Уолстрийт“ (Уилям Паундстоун)

Книгата разказва историята на двамата учени Джон Кели и Клод Шанън, които създават формула за печелене на огромни суми пари. Това, което прави книгата толкова завладяваща е математиката, която доказва, че всичко в света около нас се свежда до нея, особено в хазартната индустрия. Казано простичко – историята е за това как да се спечелят възможно най-много пари за отрицателно време. Клод твърдо вярва, че умният играч може да победи системата, а самата книгата е живото доказателство на това твърдение.

Заключение

Книгите са богатство, което е достъпно само на една ръка разстояние. Не е важно дали желаещите да залагат са прочели тези книги или тепърва ще си ги купят за да им се насладят. Важното е късметът да е на тяхна страна и да залагат само толкова колкото могат да си позволят евентуално да загубят. Съветите и стратегиите, които са описани в изброените книги изискват време и тренировки. Изискват се отдаденост и мотивация, за да се достигне до големите и жадувани печалби. Едно нещо обаче е сигурно – книгите ни пренасят в свят, който ни помага да забравим проблемите от ежедневието си поне за малко. Така че нека ги взимаме в ръце по-често и да им се наслаждаваме с цялото си същество.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg