Театър в движение

„Театър в движение“ в Стара Загора

В Международния ден на театъра актьори от Драматичен театър „Гео Милев“ зарадваха с рецитал на стихове пътниците в градския транспорт на Стара Загора. Дванадесет бяха първите пътници в автобус номер 20 в Стара Загора, тази сутрин, изненадани със стихове, които изпълниха актьори от Драматичен театър „Гео Милев“. Акцията „Театър в движение“ е по повод Международния ден на театъра, който отбелязваме на 27 март.

Със стих на Гео Милев началото постави актрисата Диана Найденова. „Не остарявай любов“ на Недялко Йорданов, в изпълнение на Мария Енева беше бурно аплодирана от пътниците.
Любимите актьори Елена Азалова и Христофор Недков, подариха неповторими мигове на старозагорци, пътуващи в автобус номер 13. Необичайният рецитал, който продължи до 10:00 часа, представи още стихове на Валери Петров, Николай Лилиев, Кирил Христов, Робърт Бърнс и други, съобщиха от театъра.

„За мен това беше голяма и много приятна изненада“, сподели Мария Луиза Малчева, ученичка в 10 клас в Националнота училище за музикално и сценично изкуство „Христина Морфова“.

„Това беше нашият призив към старозагорци „Елате ни на гости“, каза актьорът Димитър Митев.

„Акцията е първа, но няма да е последна“, увери Светла Тодорова, директор на Драматичен театър „Гео Милев“.

teatar v dvizhenie stara zagora 02

teatar v dvizhenie stara zagora 04

teatar v dvizhenie stara zagora 03

teatar v dvizhenie stara zagora 05

teatar v dvizhenie stara zagora 07

teatar v dvizhenie stara zagora 08

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема