Млечните продукти на „Ел Би Булгарикум“ се лансират на пазара от държавата с агресивен подход

Продуктите на „Ел Би Булгарикум“ навлизат в търговската мрежа на Централен кооперативен съюз (ЦКС) в цялата страна и ще бъдат предлагани на цените от фирмените магазини на държавната млекопреработвателна компания. Държавната млекопреработвателна компания предлага на крайните си клиенти краве сирене за 12,90 лева за килограм и кашкавал за 15,90 лева за килограм.

LB Bulgaricum

Това ще бъде цената, на която ще се продават и в търговската мрежа на Централен кооперативен съюз.

Споразумението става възможно след подписаното днес споразумение за сътрудничество между „Ел Би Булгарикум“ ЕООД и Централен кооперативен съюз. Подписите си сложиха изпълнителните директори на двете дружества Владимир Русев и Максим Иванов, в присъствието на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и министъра на земеделието Явор Гечев.

„С това споразумение увеличаваме значително търговския дял на “Ел Би Булгарикум„ и се надяваме по пазарен начин да повлияем на цените“, каза министър Никола Стоянов. Той допълни, че именно конкуренцията е най-добрият и справедлив начин за регулиране на пазара. „Чрез държавното дружество “Ел Би Булгарикум„ ще покажем, че може да има качествени продукти, които да спазват всички правила на производството и да се предлагат на конкурентни цени“, каза още Стоянов.

Изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ ЕООД Владимир Русев обясни, че държавната компания има готовност да стартира със 100 тона готова продукция, като първата доставка в магазин в София, е извършена. „Започваме зареждане на магазините в София и Пловдив, а поетапно ще бъдат изпълнени доставки и до магазините в другите населени места“, посочи Русев. Той подчерта, че това е само първата стъпка от един процес, който е свързан с увеличаване на мощностите и капацитета на компанията, а на по-късен етап и разширяване на продуктовата гама.

Заместник-председателят на Централен кооперативен съюз Ваня Буюклиева посочи, че ЦКС има около 3500 търговски обекта в цялата страна, като 500 от тях са под марката КООП, в които поетапно ще бъдат зареждани и предлагани продуктите на „Ел Би Булгарикум“ ЕООД. Много от тези обекти са в малки населени места и труднодостъпни райони, в които няма други магазини.

Министърът на земеделието Явор Гечев коментира, че продуктите на „Ел Би Булгарикум“ са еталон за качество, а не само за цена и че предприятието е наследник на бившия институт по млякото. Затова и усилията са насочени към осигуряването на по-голям достъп до техните продукти, на максимално ниски цени.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема