Община Стара Загора участва в Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново

Стара Загора участва за поредна година в Международното изложение „Културен туризъм“. То се провежда за 18-и път от 20 до 23 април в изложбени зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново. Зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева, заедно с кмета на Велико Търново инж. д-р Даниел Панов, усетиха уханието на хилядолетния град благодарение на най-новия продукт на Туристическия информационен център – ароматна декоративна свещ.

sz izlozhenie

Стара Загора има свой щанд, на който посреща посетители екипът на отдел „Туризъм и младежки дейности“. Началникът на отдела Маргарита Крумова ще представлява Тракийския туристически район, на който Община Стара Загора е член. Тя ще постави проблемите и качеството на туристическо предлагане и възможностите за взаимодействие между бизнеса, общините и държавата.

Международното туристическо изложение „Културен туризъм” – Велико Търново е първият специализиран форум за популяризиране на културния туризъм и неговото значение за България като туристическа дестинация. Държавните и неправителствените организации, общините и музеите, научните среди и бизнесът представят във Велико Търново своята дейност, добри практики и събития, които променят нагласата у нас към един от най-интересните видове туризъм.

Събитието се организира от Община Велико Търново в партньорство с Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и с подкрепата на Министерството на туризма.

Тази година участие вземат над 50 участници – общини, туристически компании, дипломатически мисии, туристически сдружения и производители.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема