Саманта Фокс, Прешъс Уилсън и Ирина Флорин на сцената на Античния театър в Пловдив

На една сцена за първи път ще се съберат звездата на „Иръпшън“ Прешъс Уилсън, мечтата на всеки мъж през 80-те Саманта Фокс и българската поп икона с най-много денс хитове Ирина Флорин. Грандиозно денс шоу „Диско Дивас“ с хитове от 70-те, 80-те и 90-те години ще се състои на Античния театър в Пловдив на 25 септември 2023 г. и ще започне в 19:30 часа.

С „Цвят лилав“, „Пътуване“, „Мога“ и „Докога“ тя вкара българската музика в дискотеките през 90-те години.

„Спектакълът ще бъде своеобразна хронологията на диско музиката от появата ѝ в средата на 70-те години до ден днешен. Тази музика оказва голямо влияние върху клубната култура и за нас е истинско предизвикателство да създадем шоу под открито небе, което е пътуване във времето с най-големите хитове на три епохи, които и до днес са в плейлистите на всеки клуб и семейно тържество“ – съобщават организаторите от „ЮПИ Ивентс“.

Press Photo Samantha Fox

2-часовото шоу ще бъде подвижен дансинг, на който няколко поколения меломани ще могат да танцуват с хитовете на Саманта Фокс като Touch Me е, Nothing's Gonna Stop Me Now и Naughty Girls (Need Love Too) и на Прешъс Уилсън, която обещава да започне със златните I Can't Stand the Rain и One Way Ticket, които я превръщат в диско кралица с групата „Иръпшън“ в средата на 70-те години.

„Много съм щастлива, че отново ще бъда в България. Спомням си първото гостуване на Слънчев бряг с групата на фестивала „Златният Орфей“, където имахме рецитал. Беше много емоционално. Бяхме отвъд Желязната завеса и очаквахме да видим хора с униформи, сковани от страх. Ние срещнахме усмихнати, гостоприемни българи, които знаят как да се забавляват“ – споделя Прешъс Уилсън.

Саманта Фокс добавя: „Нямам търпение да посетя Пловдив и да танцуваме заедно! Подготвила съм нова програма специално за шоуто в Античния театър.“

За Ирина Флорин участието в „Диско Дивас“ е привилегия: “Да бъда на една сцена с певици, които имат по няколко хита в Топ 10 на Великобритания, е чест. Диско музиката е повлияла и влияе на много световни музиканти. Има ли човек, който да не е танцувал на Touch Me е или One Way Ticket?

Билетите са пуснати в продажба от днес на цени от 40 до 130 лева. Линк към билетите: https://www.eventim.bg/bg/bileti/disco-divas-plovdiv-ancient-theatre-612085/event.html?co=bgr

DISCO DIVAS

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24