Старозагорските "Усмивки" спечелиха пет награди в национален конкурс

Вокална студия „Усмивки“ при Народно читалище „Родина - 1860“ Стара Загора се завърна с пет награди от Националния конкурс за детско-юношеско творчество „С песен и обич творим добро", който се проведе от 16 до 18 октомври 2015 г. в Пловдив.

В първа възрастова група, индивидуални изпълнители, седемгодишните Анелия Иванова и Гергана Иванова извоюваха първа и втора награда, а в категорията вокални формации двете в дует бяха отново първи. В същата възрастова група „Усмивките“ са първи в раздел вокални групи и спечелиха наградата на детското жури за най-добро изпълнение на българска песен.

Вокална студия „Усмивки” е създадена през 1995 г. с ръководители Жанина Янкулова и Елена Маликатова. В нея участват деца и младежи на възраст от 5 до 18 години. Целта на студията е развиване на детските гласови възможности и музикален слух, работа с микрофон и плейбек, сценично поведение. Дава се възможност както за групова, така и за солова изява, като репертоарът включва разнообразни песни. Изявите на вокална студия „Усмивки” са свързани с активно участие в културния живот на Стара Загора, а също така и в много регионални и национални фестивали и конкурси, в които са спечелили многобройни награди.

voklna studia usmivkite 01

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни