Как се монтира смесител за умивалник спрямо вида?

Съвременното жилище трябва да бъде добре обзаведено и оборудвано, за да се чувствате комфортно и да прекарвате спокойно времето си у дома. Наред с всички аксесоари, които е добре да присъстват, се нарежда и батерията за мивката. Тя е елемент, необходим за кухнята и банята, и е важно да се избере внимателно, за да подхожда на всяко от тези помещения.

smesiteli umivalnik ramois

Качеството и издръжливостта са едни от най-важните критерии при купуването на смесител за умивалник. В търговската мрежа ви очаква широка гама от стилове, материали и функции, които да направят ежедневието ви по-удобно. Щом ви предстои ремонт, отделете нужното време да се запознаете с характеристиките на модерните видове батерии.

Какви видове смесители за умивалник се предлагат днес?

Разнообразието, което ще откриете, е наистина впечатляващо и затова ви предлагаме да научите повече за различните варианти:

  • едноръкохваткови – много удобни за употреба, защото при тях водата се регулира ръчно, с движение на лоста надолу и нагоре. Лесно се сменят при ремонт и са надеждни и хигиенични. Много модерни са вариантите с удължено тяло, тъй като предлагат удобство на домакинята. Моделите с изтеглящ чучур позволяват по-обстойно почистване на коритото. Те са подходящи за използване и от фризьорите;
  • двуръкохваткови – продължават да са популярни. Могат да бъдат кухненски или за баня. Ще откриете много красиви модели с ретро дизайн в различни цветове. Някои артикули имат цветни кранчета, за да се разпознава студената и топлата вода. В банята се използва кран с душ и превключвател, като този вид смесител за умивалник е по-икономичен. Има гумени уплътнители, които са пригодени за лошо качество на водата;
  • термостатен – батерията е оборудвана с термо глава, която контролира топлата и студената вода. След като зададете температурата, тя се запазва;
  • сензорни смесители за умивалник – разполагат със сензор за допир и малка литиева батерия. Експлоатационният ѝ живот е най-малко две години. Опростеният дизайн и липсата на различни връзки прави тази батерия лесна за монтаж;
  • за баня – разликата при тях е, че се комбинират с душ. Тук смесителната система се предлага с подвижна слушалка, като при желание може да се монтира и държач. При термостатите за вана и душ липсва чешма. Водата влиза директно в душ комплекта, за да се смеси там до достигане на желаната температура.

Специалистите от онлайн магазин Рамоис ви съветват да се съобразите с дизайна на кухнята и с цвета на фаянса, при избора на смесител за умивалник, за да изглежда всичко красиво. В момента актуален е черният цвят, защото внася много стил и елегантност.

Какъв монтаж за смесителя за умивалника да използваме?

Монтажът се дели на два основни вида – стенен и стоящ. Ще срещнете и актуалния – комбиниран. С времето стенният загуби своята популярност, защото изборът на смесител за умивалник се ограничава до едноръкохватков и двуръкохватков. Ако решите да използвате този монтаж, трябва внимателно да прецените разстоянието между чучура и мивката. За да се избегне разпръскването на водната струя, измерете прецизно височината.

Смесителите за умивалник със стоящ монтаж са предпочитани, заради различните функции, които притежават. Често те са с една ръкохватка за коригиране на температурата на водата. Могат да бъдат разположени високо, ако са с удължено тяло, за да се избегне пръскането. Монтират се в отвора на самата мивка и се свързват с водопровода посредством меки връзки. Съобразете се с фабричните характеристики на мивката – дали е с отвор, или без отвор.

smesiteli umivalnik montazh

Ако изберете двоен смесител за умивалник с подвижен душ, ще си създадете повече удобство.

Мивката в банята може да е с модерна визия – тип порцеланова купа, поставена върху плот или с монолитна конструкция. Обърнете внимание дали има отвор за монтаж на смесителя. Ако отсъства, трябва да го разположите на стената. Модерните батерии разполагат с автоматичен сифон.

Инсталирането няма да ви затрудни, тъй за тях е характерна системата EASY – FIX. Ако искате да монтирате каскаден кран за баня, не е нужно да инсталирате тръбите в стената, за да ги скриете. Няма защо да разглобявате конструкцията, достатъчно е да демонтирате тръбите директно под банята. Специалистите препоръчват да разположите и хигиенен душ до тоалетната чиния. Той е удобен и гъвкав, за да ви създаде комфорт.

Защо да изберем система за вграждане в банята?

Лесно ще намерите практичен комплект, който се състои от различни части и се предлага с подвижен душ. Добър избор са моделите за вграждане за вана и за душ. Инсталирането им ще отнеме малко повече време, тъй като са по-сложни. Състоят се от монтажна кутия, функционална част и декоративен външен панел. Препоръчваме ви да спазвате стриктно указанията от производителя, тъй като различните модели имат своите особености и характеристики. Изборът на вграден монтаж за батерията ще направи банята по-елегантна и лесна за поддържане.

Вижте повече за цялостното обзавеждане за баня.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg