Какви са основните предимства на редовното спортуване?

Какви са основните предимства на редовното спортуване?

Основните предимства на това да спортувате редовно

Ежедневието на почти всички хора е изключително забързано, което доста често се оказва причина те да не намират достатъчно време за спорт. За жалост, това е лоша практика и всеки човек трябва да намери желание и време за спорт. Липсата на движение води не само до затлъстяване, но и до редица други проблеми като болки в мускулите, скованост, задъхване и много, много други неприятни неща.

Разбира се, много по-лесно е да се разглеждат сайтове като https://bulgaria-bonusesfinder.com/type/new-online-casinos/ вместо да се отиде във фитнес залата в близост до дома. Но първата дейност няма да донесе и 10% от позитивите, които ще дойдат с редовното спортуване.

Тонус и енергия

Разбира се, на първо място, ако спортувате редовно, ще се чувствате изключително енергични и тонизирани. Много хора мислят, че спортът изморява човека и след едночасова тренировка той се чувства изключително отпаднал. Това съвсем не е така. Редовното спортуване повишава вашите нива на енергия и кара тялото ви да свикне с движението.

Ако се разхождате по един час всеки ден в продължение на месец ще забележите как стълбите до апартамента ви вече не са чак толкова стръмни. По същия начин, ако тренирате няколко дни в седмицата в продължение на няколко месеца, ще забележите как тялото ви свиква на това натоварване и дори ще изпитате нужда да увеличите интензитета на вашите тренировки.

Подобрен външен вид

За много хора, външният вид е огромно значение, а един от най-добрите начини да подобрите начина, по който изглеждате е именно чрез спорт. Много успели хора, като бизнесменът Тони Слотърмън, не пропускат тренировка. За тях спортът се е превърнал в част от ежедневната им рутина.

Редовното спортуване ще забърза метаболизма ви, което пък от своя страна ще ви помогне да се отървете от излишните килограми с по-малко усилия. Разбира се, за да се случи това ще се наложи да обръщате внимание и на това какво слагате в чиниите си.

По-добро настроение

Когато човек се чувства добре в тялото си, това несъмнено се отразява на неговото настроение. С други думи, ако започнете да спортувате и превърнете това не просто в задължение, а в начин на живот, за нула време ще промените цялостните си приоритети. Доказано е, че хората, които спортуват са в по-добро настроение не само, защото се получават енергия и тонус от тренировките си, но и защото се чувстват добре в собствената си кожа. Друго проучване пък показва, че милиони хора по света се борят с депресивни състояния именно чрез спортни тренировки. Независимо дали ще изберете фитнес, плуване, бягане или каквото и да е друго – бъдете постоянни и ще успеете.

Подобрено здраве

Това, разбира се, е най-голямото предимство на спортуването. Няма как да не споменем многобройните плюсове, свързани със здравето, които идват при редовния спорт. Загубата на излишни килограми е може би най-минималното предимство. Здравето на вашето сърце ще се подобри значително, което пък ще намали риска от сърдечни заболявания.

Всекидневното движение също така спомага за здрави кости, мускули и стави. Колкото повече раздвижвате тялото си, толкова по-добре. Както беше споменато по-горе, в един момент тренировките ви ще станат прекалено лесни. В такъв момент е препоръчително да разчупите програмата си, като включите някое ново упражнение или увеличите натоварването, с което обичайно тренирате. Ако пък предпочитате тренировки без тежести, увеличете броя на повторенията на упражненията, които правите. От друга страна, ако вашият спорт се изразява в редовни разходки, не се колебайте да направите още една обиколка на квартала.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24