ABLE Weekend Activator в Стара Загора – модел за предприемаческо обучение

ABLE Weekend Activator в Стара Загора – модел за предприемаческо обучение

В периода 2 – 4 юни 2023 г. ABLE (Асоциация на българските лидери и предприемачи), съвместно с Община Стара Загора и една от водещите айти компании в града, организира 2-дневно предприемаческо обучение ABLE Weekend Activator в Стара Загора. Градът е домакин на форума за втори път. Събитието откри Радостин Танев, заместник-кмет на общината, който се обърна към младите хора с призива да бъдат активни, постоянни и находчиви. 

ABLE Weekend Activator

 Радостин Танев им пожела да не забравят, че Стара Загора е мястото, където могат да надграждат себе си като личности и професионалисти. От думите му стана ясно, че Общината ще продължи да бъде партньор на инициативи, които стимулират развитието на млади хора.

Общо 5 екипа презентираха своите бизнес идеи пред журито, което беше в състав: Росица Райкова – началник отдел „Инвестиции“ на Общинска администрация, Дора Радева – compliance officer, Edynamix, Виолета Недева, програмен директор по Бизнес предприемачество към фондация „Америка за България“, Росица Петрова – основател на Home of wool и доц. д-р Атанас Георгиев – декан на Стопански факултет към Софийски университет.

Форматът на обучението е базиран изцяло на метода на ученето чрез преживяване с много практически задачи и симулации, като основната цел е подпомагане на амбициозни хора да добият знанието да генерират иновативни идеи и да ги развиват до реални бизнеси.

Курсът даде възможност на близо 30 млади и проактивни хора от цялата страна да развият своите идеи до реални работещи проекти и бизнеси чрез индивидуално менторство, контакти и детайлна методология.

Проект, насочен към борбата с киберпрестъпленията (Blacktrace Security), спечели ABLE Weekend Activator, а екипът ще бъде подкрепен с 5 консултации от професионални експерти, за да продължи успешно развитието на идеята.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg