Доказаната марка Vichy – козметика за кожа

Доказаната марка Vichy – най-добрата козметика за вашата кожа

Вече над 90 години френският бранд Vichy заема лидерски позиции на световния козметичен пазар със своите иновативни продукти. Историята на марката започва през 1931 г., когато дерматологът д-р Проспер Халер открива, че термалната вода оказва укрепващо и антиоксидантно действие върху кожата. Той достига до тези изводи, докато лекува с такава вода заболявания на различни вътрешни органи.

След като подлага свойствата ѝ на редица тестове, с нея започват да се произвеждат козметични продукти. 30 години по-късно марката разполага своите лаборатории на няколко километра от термалните извори, които и до днес са източник на водата, превърнала се в неизменна съставна част на всички Vichy продукти.

През 1999 г. марката открива първите в света центрове за слънцезащита и грижа за кожата, в които всеки може да получи безплатно индивидуални консултации от дерматолог и фармацевт.

Силата на термалната вода

Специфичната термална вода, присъстваща във всяка формула на френския бранд, се добива от вулканичните земни недра в областта Оверн. В съдържанието ѝ се откриват повече от 15 минерала, сред които силиций, цинк, бром, магнезий, литий, калий, манган и др., като концентрацията им е изключително висока – 5,2 гр./литър.

Водата, усвоена директно от този източник, има укрепващи, регенериращи и успокояващи епидермиса свойства. Затова и козметиката на Vichy има силно терапевтично действие върху чувствителна, акнеична, дехидратирана и куперозна кожа.

Продуктите Виши – решение на много проблеми

Макар че е изминал почти цял век от създаването на популярната дермокозметика, интересът към нея не спада, а дори става все по-търсена за борбата с редица кожни проблеми и като анти ейдж грижа.

Във всяка аптека днес откриваме продукти на Vichy, използвани както от жени, така и от мъже. Доверието в ефективността им се дължи на иновативните формули – резултат от множество изследвания и разработени съвместно със световноизвестни дерматолози и фармацевти.

Компанията предлага изключително богата гама продукти: против стареене, за кожата и за косата, слънцезащита, макиаж и много други. Всички те са 100% хипоалергенни, с прецизно подбрани съставки и многократно тествани от дерматолози върху чувствителна кожа.

Сред великолепните им характеристики, които ги правят толкова предпочитани, са следните:

  • Във формулите им няма хормонални или консервиращи добавки, нито сурови синтетични аромати;
  • Действат тонизиращо и подмладяващо на кожата, повишават еластичността ѝ;
  • Оказват успокояващ ефект върху зачервявания и раздразнения, характерни за сухата кожа;
  • Подобряват здравето на косата и скалпа;
  • Предпазват от вредните UV лъчи;
  • Коригират кожни несъвършенства и изравняват тена.

Някои серии на марката са фокусирани специално върху кожа, склонна към образуване на пъпки, за отстраняване на проблеми като разширени пори, акнеични белези и др.

Не са малко и продуктите, насочени в грижата за дехидратирана кожа. Благодарение на споменатата термална вода те осигуряват 48-часова хидратация и засилват защитните функции на кожата.

Брандът предлага и продукти за жени, намиращи се в менопауза, както и почистващи продукти с формули, подходящи за чувствителна кожа.

С утвърденото си присъствие на световния пазар френската компания доказва, че грижата за кожата може да бъде изключително ефикасна, ако се основава на отдаденост, професионализъм и подбор на качествени естествени съставки.

Към предимствата на продуктите Vichy трябва да се добавят дългият срок на годност и достъпните им цени. Със своето високо качество козметиката на тази марка е идеален избор за възвръщане и опазване на здравето и красотата.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg