Модерните сглобяеми къщи – сигурност и комфорт

Модерните сглобяеми къщи – сигурност и комфорт за дълго време

В съвременни условия инвестицията в собствен дом става все по-трудна за повечето хора на фона на повишаващите се цени на имотния пазар. За по-търпеливите обикновено изходът е дълги години лишения за спестяване на необходимите средства. Други са по-нетърпеливи и разчитат на кредит, който също трябва да изплащат за дълъг срок.

Има и трети вариант – бързо и на достъпна цена да заживеете в удобен, функционален и модерен дом. Такава възможност предоставят модерните сглобяеми къщи – един нов тип строителство, от чиито предимства се възползват все повече хора по целия свят.

С какво се отличава новият тип къщи?

Голямата разлика между къщите, построени по традиционен начин, и сглобяемите е, че докато конвенционалното строителство изисква издигане на сградата елемент по елемент, при сглобяемата се използват фабрично произведени модули, които се свързват в определена конфигурация.

Самата конструкция на готовите модули е метална галванизирана, а това допринася за изключителната здравина на цялата постройка още в нейната сърцевина. Стабилни и здрави са също стените и покривът поради дебелината на сандвич панела им – от 4 до 8 см. С поставената изолация в панелите се постига отлична топлоизолация и се отстранява външния шум.

Конфигурацията в подредбата на модулите е различна, като всеки бъдещ собственик може да изиска и индивидуален проект. Получават се сгради на един или два етажа, като трети също е възможен, но с помощта на по-специални модули.

Кои предимства на съвременните модулни къщи ги правят популярни?

Не само ниските за сглобяеми къщи цени, но и постигнатият баланс между максимален комфорт и функционалност са причина за тяхното повишено търсене.

Те притежават и други предимства, сред които се открояват следните:

Бързина на изграждане

Съкратените срокове за строеж са важен критерий, защото няма да чакате повече от 3-4 месеца, за да се нанесете в изцяло готовия си нов дом. По методите на традиционното строителство процесът ще отнеме близо година.

Спестени средства

От готовите модули се получават много по-евтини къщи, отколкото по традиционните методи на строителство. Няма да е необходимо закупуването на строителни материали и наемането на работници. Впоследствие качествена топлоизолация също ще ви спестява значителна сума от средствата за отопление.

Здравина и издръжливост

Модулните къщи са здрави благодарение на металната си конструкция, която е огнеупорна и устойчива на земетръси поради соята лекота. Къщите издържат на всякакви атмосферни условия, на влага и на проникване на вредители.

Освен конструкцията, облицовката на сградите, построени от модули, е огнеупорна и устойчива на всички неблагоприятни външни въздействия. Така животът на модулните къщи е изключително дълъг и те ще ви служат безупречно десетки години.

Мобилност и гъвкави решения

Сглобяемите къщи позволяват различно функционално разположение на модулите в желаната конфигурация. Гъвкавостта улеснява и тяхното лесно разглобяване и преместване на друго място или промяна и надграждане на подредбата. Много хора предпочитат този тип мобилни къщи именно заради възможността лесно да сменят местоживеенето си.

Екологичност

Иновативните преместваеми къщи щадят природата много повече от конвенционалните. Модулите им са произведени в заводски условия при строги стандарти, а при сглобяването генерираните отпадъци са минимални.

Комфорт, функционалност, здравина и модерен дизайн – сглобяемата къща предлага всичко това на ниска цена и в съкратени срокове, затова и занапред ще бъде все по-предпочитан избор.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24