▶️ Живко Тодоров: Териториалният план за справедлив преход трябва да решава проблеми на Стара Загора

Териториалният план за справедлив преход не е представян на местно ниво. Нито аз като определен от Сдружението на общините в България за представител в Консултативния съвет по Зелената сделка, нито синдикатите сме виждали дори на чернова на плана. Умерен песимист съм за неговото съдържание. Това съобщи пред журналисти кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Той добави, че една от целите на Плана е да замени едни работни места с други. „Годината 2026 за приключване на процеса по съкращаване на най-малко 12 000 души в комплекс „Марица изток“ е нереалистична. Трябва да се отложи поне до 2030 г., за да имат хората нужното време да планират работата си. Преходът трябва наистина да е справедлив“ – коментира кметът.

Живко Тодоров е категоричен, че ако Териториалният план за справедлив преход не отговаря адекватно на потребностите на Старозагорски регион, трябва всички да отстояваме местните интереси и потребности.

 

 

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема