Предимства на настолната бормашина и винтоверта

За да можете да създавате висококачествени индивидуални продукти, Вашата работилница трябва да бъде оборудвана по подходящия начин. Настолната бормашина и винтовертът са задължителна част на работното място за различни проекти като „Направи си сам“. И двете машини са подходящи за строително-ремонтни дейности, включително за пробиване на материали като дърво, пластмаса, метал и други.

Какво представлява настолната бормашина?

Настолната бормашина е уред, който е прикрепен към здрава основна плоча за пробиване на дупки с различен размер и в различни материали без да получавате изплъзване на свредлото по време на работа.

Този тип машини са предпочитани и често използвани, тъй като имат допълнителни функции като лазери. Настолната бормашина е изключително практична, тъй като детайлите могат да бъдат фиксирани на едно място и Ви позволяват да пробивате качествено серия от отвори.

Приложения на настолната бормашина

Настолната бормашина най-често се използва в дърводелски работилници, в машиностроенето и производството. Тя е предназначена за професионални дейности, но може също така да я употребявате и във Вашия дом. За да работите с този тип машина, е нужно да закупите работна маса според нейните нужди и функции.

Настолните бормашини се срещат на много работни места, тъй като предлагат удобство, висока ефективност и стабилност. Те може да пробиват и по-твърди материали като метал, алуминий и дърво с голяма лекота. Машините може да срещнете също така в цехове и различни индустриални сфери.

nastolna bormashina

Източник на изображение: bosch-diy.com

От какво се състои бормашината?

Бормашината основно се състои от:

  • Лост за подаване
  • Двигател и ремъчна предавка
  • Стабилна колона или стълб
  • Здрава основа
  • Шпиндел за пробиване.

Как да се избере настолна бормашина?

Настолната бормашина е значителна инвестиция, затова трябва да имате предвид някои критерии преди да направите покупка:

Мощност

Колкото по-мощна е машината, толкова по-лесно ще пробива дори по-твърди материали. Настолните бормашини имат мощност между 350 и 2200 W.

Скорост

Повечето модели имат променлива скорост на въртене за ефективно пробиване в различни материали. Настолните бормашини обикновено се предлагат с 5 или 6 фиксирани скорости, а по-високият клас модели може да имат до 16 различни скорости.

Пространство

Преди покупка на настолна бормашина трябва да се съобразите с пространството, където ще вършите Вашите задачи. Различните модели имат различни размери. Например общите размери на някои са 990х590 мм, а при други модели са 1635х356 мм.

Предимства на настолната бормашина

Настолните бормашини осигуряват ниво на контрол и мощност, което другите бормашини не могат да осигурят. Те позволяват по-точно пробиване, което дава възможност на потребителя да направи равномерни отвори.

Също така тези машини ще Ви позволят да пробивате по-твърди повърхности. Много бормашини могат да работят с по-големи свредла, което ги прави гъвкави за по-големи задачи.

Винтоверти

Какво представлява винтовертът?

Винтовертът е машина, която се използва за лесно завиване и развиване на винтове. Съществуват различни видове винтоверти – електрически и акумулаторни, като вторите се разделят според напрежението на батерията. Има винтоверти с напрежение 12, 14.4, 16.8, 18, 20, 36 и 40 V. Някои модели имат ударен режим, позволяващ прилагане на по-голяма сила.

Винтовертите обикновено се използват в много сектори като машиностроене, дърводелство, мебелно производство, ремонтни дейности и много други.

vintovert Onlinemashini

Източник на изображение: bosch-diy.com

От какво се състои винтовертът?

Основните елементи, от които се състои винтовертът, са:

  • Патронник
  • Дръжка с бутон за включване и изключване
  • Двигател
  • Превключвател за посоката на въртене.

Как да се избере винтоверт?

Първо, е важно да помислите какви задачи искате да извършвате и да изберете типа свредло, който отговаря на Вашата работа.

Ако имате по-тежки работни задачи, е добре да се спрете на ударен винтоверт. Характеристики, на които трябва да обърнете внимание при покупка на винтоверт, са: мощност, въртящ момент, обороти, напрежение на батерията при акумулаторните модели.

Предимства на винтовертите

Едно от най-добрите предимства на винтовертите е това, че могат да се побират в по-тесни пространства. Те се настройват лесно, многофункционални са и имат лека конструкция, която средно тежи около 450 г. Някои модели включват LED светлина, която Ви позволява да вършите задачи на по-тъмни места.

Всеки вид винтоверт има своето предимство. Електрическите модели например могат да работят непрекъснато и по всяко време стига да има наличие на ток. Акумулаторните обаче осигуряват по-голяма мобилност и заради това са предпочитани.

Те не зависят от ток, тъй като се захранват с различни по мощност батерии. Предимството на батерии 36 и 40 V е, че са подходящи за професионална употреба. Те са и най-мощните, които можете да намерите на пазара. Ако Ви трябва акумулаторен винтоверт за хоби употреба, можете да се спрете на машина до 20 V. Те са с по-ниска цена от професионалните и са по-леки.

Откъде да закупя тези продукти?

Onlinemashini.bg предлага разнообразие от настолни бормашини и винтоверти на доказани марки на пазара. Ще откриете машини с марки Bosch, Makita, DeWALT, Einhell и много други. Под всеки продукт ще откриете подробно техническо описание, което да Ви помогне при избора за продукт, подходящ за Вашите задачи.

Onlinemashini.bg предоставя възможност за покупка на лизинг с избрана месечна вноска от Вас. Може да направите своята поръчка много лесно, като не се изисква регистрация в сайта. Доставката пристига обикновено в срок от 3 работни дни до адреса, който сте посочили.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg