10 млрд. лева ще бъдат инвестирани в областта на строителството

Благодаря Ви за усилията, които влагате. Браншът устоя на трудностите и предизвикателствата успешно. Построихме почти 300 км нови автомагистрали. Реализирахме проекти от водната, образователната, здравната и градската инфраструктура. Показахме, че можем да работим качествено и в срок.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при връчването на годишните награди на Камарата на строителите в България. Тя отличи победителите в раздел „Високо строителство, прилежащата му инфраструктура, електронни и съобщителни мрежи и съоръжения“. Церемонията се състоя по време на Бала на строителите, домакини на който са МРРБ и Камарата на строителите в България.

Регионалният министър заяви, че ще продължи съвместното сътрудничество с професионалната организация в бранша. Тя пожела да бъдат преодолени различните мнения и да продължи работа по усвояването на новите европейски средства. 10 млрд. лева са средствата за инвестиции през следващите години, каза Павлова и изрази убедеността си, че съвместно със строителния сектор те ще бъдат инвестирани успешно.

Златната награда в раздел „Големи строители“ строителният министър връчи на „Главболгарстрой“ АД. Сребърното отличие бе присъдено на „Геострой“ АД, а бронзовото признание отиде при „Водстрой 98“ АД.

В класация тази година участваха 3835 фирми и компании от строителния бранш, разделени в четири категории, съгласно приоритета на групата строежи, които са оценявани от специална комисия въз основа на точно определени критерии.

В първата група бяха включени 2797 фирми, изпълняващи строежи от високото строителство (жилищно, обществено-обслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения. Във втората са 241 компании, работещи по обекти от транспортната инфраструктура. В третата – 484, ангажирани в сферата на енергийната инфраструктура, и в четвъртата – 314 фирми, специализирани в благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда.

Награда за Главбулгарстрой

Награда за Геострой

Награда за Водстрой

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Министерство на регионалното развитие и благоустройството)