ТЕЦ AES Гълъбово дари първокласниците на Община Гълъбово по случай първия учебен ден

ТЕЦ AES Гълъбово изненада първокласниците във всички училища в Гълъбово и село Обручище по случай първия учебен ден. За 15-а поредна година най-модерната въглищна централа в България дари всички деца в Община Гълъбово, прекрачили прага на училището за първи път, с ученически раници, пълни с учебни пособия и материали.

93 първокласници от I ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, II ОУ „Христо Ботев“, СУ „Васил Левски“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Обручище бяха обхванати от благотворителната инициатива. Ученически раници получиха и децата първокласници на служителите на AES България в цялата страна.

„Всичко започва от знанието! 15-и септември е ново начало за всеки първокласник. Началото на дългия път на съзряването и трупането на знание, а знанието отваря врати. Затова всички ние в AES България ви желаем на добър час и много успехи занапред. Щастливи сме, че за поредна година можем да бъдем част от вашия празник – първия учебен ден“, заяви в поздрава си към първокласниците, учителите и родителите Мариана Геренова, комплексен ръководител за всички производствени активи на AES България.

Осигуряването на всички необходими пособия за първокласниците е част от програмата за корпоративно-социална отговорност на AES България, която възлиза на над 16 млн. лева от старта на дейността на компанията в страната. Образованието е сред основните приоритети в тази програма, която цели да поощрява развитието на младите хора в региона, да стимулира любознателността и уменията им и да насърчава тяхната увереност и самочувствие.

aes 4aes 2


За AES България

AES е най-големият инвеститор в енергийния сектор в България. Компанията е собственик и оператор на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово и е мажоритарен собственик и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола“, край Каварна. За да научите повече, посетете www.aesbulgaria.com. Последвайте AES България във Facebook: @AESBG и Youtube: AES Bulgaria.

За AES

Корпорацията AES (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която ускорява бъдещето на енергията и е включена в списъка Fortune 500. Заедно с многото наши заинтересовани страни ние подобряваме живота като доставяме по-зелени, по-интелигенти енергийни решения, от които светът се нуждае. Нашият разнообразен глобален екип е отдаден на постоянното новаторство и на високите оперативни резултати, докато си сътрудничи с нашите клиенти за техния стратегически енергиен преход и докато продължава да отговаря на техните енергийни нужди днес. За повече информация, посетете www.aes.com.

 

  www.infoz.bg