Живко Тодоров е Кмет на годината за мандат 2019 – 2023 г.

Живко Тодоров заслужи поредно отличие от конкурса „Кмет на годината“ в тазгодишното издание на наградите, организирани от Kmeta.bg. Той взе голямата награда за голяма община и беte отличен за целия си мандат 2019 – 2023 г. по време на 11-ото издание на конкурса. Стара Загора и Живко Тодоров са носители на няколко от престижните отличия през годините: „Култура и туризъм“, „Smart City“ и „Кмет на гражданите“.

Живко Тодоров беше отличен и за работата си през мандат 2011 – 2015 г. с „Кмет на годината“.

В надпреварата участваха всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година беше направено за 4 общини – Разлог, Якоруда, Нова Загора и Никола Козлево. Причината е, че там настоящите кметове не изпълняват функциите си през целия мандат (избрани са по-късно или временно изпълняват длъжността) и затова няма как да бъдат оценявани за четиригодишния период наравно с останалите.

Кметът Живко Тодоров получи и специално отличие от платформата Bulgaria Wants You за демографска политика. Стара Загора бе първата община подкрепила инициативата през 2019 г. и включила се със собствен щанд на кариерните форуми в Европа. Специалният приз е и по повод събитието Work In Stara Zagora, което бе реализирано в подкрепа на бизнеса и търсещите професионална реализация в региона.

Големите награди „Кмет на годината“ за мандата след гласуването на хората за малка и средна община отиват съответно при кметовете на Сливница - Васко Стоилков на Родопи - Павел Михайлов. Официалната церемония по награждаването се проведе днес в София. Тя ще бъде излъчена по БНТ 1 и БНТ 4 на 21 септември от 21:00 часа.

Събитието се осъществява с подкрепата на БАТ – България, „Ефбет“, „Виваком“ и „Електрохолд“. Медийни партньори на събитието са БНТ, Economic.bg, Информационна агенция „Фокус“, „Метрореклама“, ESGNews.bg и TheMayor.eu.

nagradi

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg