Центърът за професионално обучение към ЦИЕС получи престижна награда

Центърът за професионално обучение към ЦИЕС получи престижна награда

Центърът за професионално обучение към ЦИЕС, ситуиран в Стара Загора, е един от 18-те, получили престижната Награда за принос в предоставянето на качествено професионално обучение в подкрепа на ученето през целия живот в България от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО). Лицензирани центрове за професионално обучение в България са близо 900. 

CPO CTEC 1

Това прави наградата ценна, заради голямата конкуренция и значимостта на дейността на центровете, от която зависи повишаването на квалификацията на работници и специалисти, подобряването на производителността на труда и конкурентността на българското производство.

Наградите бяха връчени по време на националната конференция „Качество на професионалното обучение – търси, сравни и избери!“, която се проведе на 26 септември 2023 г.

„Застоят е крачка назад, а ние винаги се стремим да вървим напред и тази награда е доказателство, че се развиваме в правилната посока“ –  сподели ръководителят на Центъра за професионално обучение към ЦИЕС инж. Мая Енева, като благодари на хората от екипа на НАПОО за подкрепата и за високото отличие.

През годините Центъра за професионално обучение, структура на Център за изпитване и европейска сертификация – Стара Загора, е организирал стотици курсове и обучения за придобиване на професионална квалификация за различни професии или част от професии, като е помогнал на обучените хора успешно да се реализират на трудовия пазар, а с това да повишат и стандарта си на живот. Чрез дейността си в сферата на професионалното образование ЦИЕС активно подкрепя политиката за учене през целия живот.

nagrada cpo

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема