Димо Димов получи наградата на „Есенен салон“ 2023

Димо Димов получи наградата на „Есенен салон“ 2023

Голямата награда на „Есенен салон“ 2023 беше присъдена на старозагорския творец Димо Димов. Форумът, който се провежда ежегодно на 5 октомври – Празника на Стара Загора, отново събра художници, творци и почитатели на изкуството в изложбена зала „Лубор Байер“. На тридесетото издание участваха 42 автори със 66 творби, показващи всички техники на изобразителното изкуство.

„30 години „Есенен салон“ респектира не само като години, но и с творческата история, която оставя след себе си. Всеки един художник рисува себе си, своята душа и истинност, своите мечти. Както казва максимата всеки един творец е с единия си крак в бъдещето. Всяка година това събитие набира сили и се превръща в едно от най-авторитетните и най-отговорните форуми в афиша на есенните празници. Празникът на Стара Загора няма да бъде завършен без него. Благодаря на всички, които участвахте и за мен е чест да ви поздравя от името на Община Стара Загора като съорганизатор. Поздравявам и представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора, които усилено работят за изкуството в този град“, откри форума началникът на отдел „Култура“ Диана Атанасова.

Председателят на Съюза на българските художници в Стара Загора също приветства събралите се гости. „На първо място честит празник на всички старозагорци, както и празник на всички учители и педагози. Мисля, че успяхме да направим нещо много хубаво за града – изложбата е красива, цветна, богата и разнообразна, присъства всеки вид изкуство“, каза Алагенски. Той благодари на кмета Живко Тодоров и Община Стара Загора за подкрепата към форума през годините.

Журито беше в състав Любен Генов, Долорес Дилова, Никола Енев, Петър Петков и д-р Милен Алагенски. Номинации „Есенен салон“ 2023 г. заслужиха Пламен Кирилов, Наско Насев и Георги Златев.

На събитието, организирано от Община Стара Загора и Съюза на българските художници - Стара Загора, присъстваха представители на местни и държавни институции, хора на изкуството и културата.

IMG 3713

IMG 3719

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

Теми: