„Кристална лира” за солистката на Старозагорската опера Русалина Мочукова

На 1 ноември на сцената на Националния музикален театър бяха връчени годишните награди „Кристална лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци и агенция „Кантус фирмус“. В категория „Педагог“ наградата е за Русалина Мочукова – оперна певица, солистка на Държавната опера в Стара Загора, логопед музикотерапевт, съобщиха от пресцентъра на Старозагорската опера.

Призът е за изключителния принос на Русалина Мочукова в проекта на Старозагорската опера „Ние сме музиканти“ за приобщаване на деца и младежи със специални образователни потребности към музикалното изкуство.

Русалина Мочукова получи лично наградата и се обърна развълнувано към публиката и организаторите на събитието с думите: „Благодаря на „Кантус Фирмус“ и на Съюза на музикалните и танцовите дейци в България за високото отличие. За нас от Държавна опера – Стара Загора проектът „Ние сме музиканти“ е мисия! Благодаря за сърцатата подкрепа на Огнян Драганов и на целия екип на Операта. Такива проекти се реализират само в няколко театъра в света и Държавна опера – Стара Загора е един от тях! Посвещавам тази награда на всички прекрасни деца от „Ние сме Музиканти“ и на целия невероятен екип на Държавна опера – Стара Загора! Изкуството има силата да променя животи, няма нищо по-истинско от това да подадеш ръка, да вдъхнеш надежда и да накараш едно дете да мечтае! Ние го направихме и ще продължим да го правим! Честит празник!”.

rusalina mochukova 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема