Медицинският колеж при Тракийски университет изпрати випуск 2023

Медицинският колеж при Тракийски университет изпрати випуск 2023

На тържествена церемония абсолвентите от випуск 2023 на Медицински колеж при Тракийски университет – Стара Загора положиха своята медицинска клетва за вярност. Общо 69-ма бакалаври със среден успех на випуска Много добър 5,08 завършват специалностите „Рехабилитатор“, „Медицински лаборант“, „Помощник-фармацевт“ и „Медицински козметик“, и поемат по своя професионален път.

„Скъпи абсолвенти, преди 4 години започнахме една приказка с идеята да стартираме нови специалности в колежа. И ето, че тази година за пръв път се дипломират помощник-фармацевти и медицински козметици. Днес виждам, че това което сме посели, вече дава своите плодове!“ – каза проф. Добри Ярков, ректор на Тракийския университет, в обръщението си към абсолвентите. „Вие трябва да се гордеете, че сте учили и завършили тук! Аз нямам съмнение, че сте добре подготвени да започнете още в утрешния ден своето кариерно развитие. Помнете, че от тук насетне Вие сте посланиците на Тракийски университет – имайте самочувствието на знаещи и можещи хора, мечтайте и вярвайте, че мечтите се сбъдват!“

DSC 0417

С титлата „Отличник на випуска“ тази година се окичи Бистра Лещевска от специалност „помощник-фармацевт“. Първенецът на випуска завърши с успех отличен 5,95 и получи своята диплома от ректора проф. Ярков, както и подаръци от временно изпълняващия длъжността кмет на община Стара Загора Радостин Танев, от Теодора Нончева – зам.-областен управител, както и от представители на браншови организации и бизнес партньори. Директорът на Медицински колеж проф. Анна Толекова връчи на Бистра Лещевска специална грамота.

Сред отличниците на випуска се наредиха и първенците по специалности – Елеонора Петкова от специалност „Медицински козметик“ с успех 5,84; Владимир Благоев, който завършва специалност „Помощник-фармацевт“ с отличен 5,82; Стефан Русев, дипломирал се по специалност „Рехабилитатор“ с успех отличен 5,57; както и Илиана Атанасова, която завършва специалност „Медицински лаборант“ отличен 5,54.

И както традицията повелява, в края на церемонията академичните шапки на абсолвентите полетяха в небето с пожелания за много бъдещи успехи и попътен вятър в професионалното развитие.

DSC 0324

DSC 0347

На подобна тема