Хотелиерската група Hyatt открива седми хотел в България

Hyatt, един от най-опитните международни оператори в региона на Източна Европа и най-големият хотелски оператор в България, засилва фокуса си върху българския пазар. България се превръща в най-големия източноевропейски пазар на Hyatt*. Това е следсвие от откриването на няколко нови обекта през 2023 година, последният от които е Hyatt Regency Pravets Resort.

Hyatt Regency Sofia Bulgaria

Отдадеността на Hyatt да предоставя несравнимо хотелско изживяване в България остава неоспорима, като на хоризонта се очаква откриването на седми хотел – AluaSoul (през 2025 г.). Hyatt навлезе на местния пазар с откриването на Hyatt Regency Sofia през 2020 г., за да спечели водещ пазарен дял и да позиционира България като основен пазар в региона само за три години.

Най-големият хотелски оператор в България за 3 години

България заема важно място в стратегическото разширяване на Hyatt в Източна Европа. Портфолиото на компанията в страната е резултат от партньорството с Terra Tour Service, собственик на Hyatt Regency Sofia. Въпреки предизвикателствата, породени от пандемията, този обект под управлението на Hyatt, днес е на първо място сред 168-те хотела в столицата и се утвърди като основният им представител в България. Успешното партньорство доведе до най-скорошното откриване на Hyatt Regency Pravets Resort, управляван като RIU Pravets Resort преди мащабната реконструкция и репозициониране. Междувременно придобиването на Apple Leisure Group (ALG) от Hyatt отвори възможност за четирите черноморски курорта, които посрещат гости от по-рано тази година.

„Винаги съм отдавал приоритет на дисциплинирания подход към развитието, стремейки се да развивам нашите марки по правилния начин. Това включваше създаването на висококачествен, спомагащ за изграждане на марката хотел, управляван от Hyatt, в столицата, което ни позволи да разберем в дълбочина страната, да развием инфраструктурата и да се възползваме от местните таланти. Успехът ни в България потвърждава, че този подход наистина е рецепта за дългосрочен успех, тъй като очакваме с нетърпение откриването на седмия ни хотел през пролетта на 2024 г.“, споделя Такуя Аояма (Таkuya Aoyama), вицепрезидент „Развитие“ в Hyatt.

Присъствието на Hyatt в Източна Европа е съпроводено с ангажимент към растежа и развитието на региона. Дългогодишният опит на компанията в управлението на Hyatt Regency Belgrade и Hyatt Regency Thessaloniki , съответно от 1990 г. и 1999 г. показва неговата отдаденост към източноевропейските пазари като един от най-опитните международни оператори в региона.

В момента портфолиото на компанията включва 13 обекта в региона с общо над 3395 стаи в България, Черна гора, Чехия, Словакия, Полша, Сърбия и Украйна. През следващите 3 години Hyatt планира да открие още 6 хотела в региона, с разширяване в България, Естония, Сърбия, Албания и Хърватия. Следва Румъния. България се откроява като най-големия пазар на Hyatt в Източна Европа, с най-голям брой хотели и стаи, което подчертава стратегическото ѝ значение в плановете за растеж на компанията.

„Източна Европа претърпя невероятни трансформации, а динамиката в региона се дължи на характеристиките на частните компании тук, основани само преди 30 години, и като такива те все още запазват характеристиките на стартиращите предприятия – гъвкавост, опортюнизъм, смелост и бързина. Непрекъснатият икономически растеж в региона на Източна Европа, който надминава този в Западна Европа, предоставя изобилие от възможности за международните хотелски марки както като източник на търсене, така и като дестинация“, допълва Такуя Аояма.

През 2022 г., Hyatt постигна впечатляващ успех, като отбеляза шестата си поредна година като най-бързо развиващата се хотелиерска компания в света. Между 2017 г. и 2022 г. Hyatt открива общо 120 нови хотела (приблизително 23 200 стаи), като 45% от тях са разположени в региона на Европа, Африка и Близкия изток (EAME). Луксозните, лайфстайл и курортни обекти формират 66% от добавените през този период стаи.

В региона на Европа, Африка и Близкия изток (ЕАМЕ) Hyatt разполага с над 200 хотела с общо над 46 000 стаи и над 18 000 служители, включително 7000 в Европа. Компанията разполага с разнообразно портфолио от 18 различни марки, като Hyatt Regency е водеща с 47 хотела (23%).

Hyatt е хотелиерската група с най-много луксозни маркови хотели в курортни места в света с 13% дял на луксозните маркови стаи в световен мащаб. Тя управлява над 1250 хотела с над 304 000 стаи и над 189 000 служители в 76 държави.


* Името Hyatt се използва в това съобщение за удобство и се отнася до Hyatt Hotels Corporation и/или един или повече от нейните филиали.

Hyatt Regency Pravets Bulgaria 

За Hyatt Hotels Corporation

Hyatt Hotels Corporation, със седалище в Чикаго, е водеща световна компания в областта на хотелиерството, която се ръководи от своята цел – да предоставя грижи за хората, за да могат те да бъдат най-добрата версия на себе си. Към 1 септември 2023 г. портфолиото на компанията включва повече от 1250 хотела и all-inclusive обекти в 76 държави на шест континента. Предлагането на компанията включва брандове от Timeless Collection, включваща Park Hyatt®, Grand Hyatt®, Hyatt Regency®, Hyatt®, Hyatt Residence Club®, Hyatt Place®, Hyatt House®, Hyatt Studios и UrCove; колекцията Boundless, включваща Miraval®, Alila®, Andaz®, Thompson Hotels®, Dream® Hotels, Hyatt Centric® и Caption by Hyatt®; Independent Collection, включваща The Unbound Collection by Hyatt®, Destination by Hyatt® и JdV by Hyatt®; и Inclusive Collection, включваща Hyatt Ziva®, Hyatt Zilara®, Zoëtry® Wellness & Spa Resorts, Secrets® Resorts & Spas, Breathless Resorts & Spas®, Dreams® Resorts & Spas, Hyatt Vivid Hotels & Resorts, Alua Hotels & Resorts® и Sunscape® Resorts & Spas. Дъщерните дружества на Компанията управляват програмата за лоялност World of Hyatt®, ALG Vacations®, Unlimited Vacation Club®, услугите за управление на дестинации Amstar DMC и технологичните услуги Trisept Solutions®. За повече информация: www.hyatt.com.

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24