Тракийският университет получи награда за развитие на човешкия капитал

Тракийски университет – Стара Загора е удостоен с престижното отличие за развитие на човешкия капитал в рамките на традиционните Годишни награди, които са част от кампанията в подкрепа на агробизнеса у нас „Да! На българската храна“. Тазгодишните призьори бяха обявени по време на провелия се в столицата форум „Бъдещето на българското земеделие и аграрния бизнес.

nagrada 1

Европейските регулации“ с домакин „Стандартнюз“. Събитието, което се осъществява с подкрепата на Министерсво на земеделието, Министерство на икономиката и индустрията, БАБХ, КЗК и др., събра зам.-министъра на земеделието Александър Йоцев, евродепутати, представители на изпълнителната и законодателната власт, браншови организации, бизнеса и академичните среди, за да потърсят общи решения на най-големите проблеми в сектора. Старозагорският университет е единственото всише училище, което получи институционална награда тази година.

„Тракийски университет притежава цялата необходима експертиза в областта на земеделието – в частност растениевъдство, животновъдство, технология на храните. Ние обаче сме уникални и с това, че завършваме и с опазване здравето на животните и хората. Не на последно място – ние се гордеем и с млечните продукти, произведени в нашия Академичен технологичен комплекс от екологични суровини по традиционна българска технология, като всичко това е подчинено на обучението на бъдещите специалисти“ – каза проф. Румен Бинев, зам.-ректор на Тракийски университет, който прие наградата и благодари за високата чест от името на цялата академична общност на старозагорското висше училище, съобщиха от пресцентъра.

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема