AES България получи престижна награда

AES България спечели поредната престижна награда на Българската търговско-промишлена палата. Статуетка „Хермес“ на скулптора Ставри Калинов беше присъдена в категория „Топ 100 средни предприятия, класирани по максимален обем на приходите от продажби, максимална печалба, както и максимална рентабилност на приходите от продажби, рентабилност на активите и рентабилност на собствения капитал за последната финансова година (комплексен показател)“.

AES 1

Знаковото отличие за добрата работа на компанията и постигнатите резултати през годината бе връчено на изпълнителния директор на AES България Иван Цанков от заместник-министъра на икономиката Ирина Щонова.

„За нас е чест да получим тази награда. AES България е един от най-големите чужди инвеститори и надежден партньор на страната ни и тази статуетка е признание за всичко това, което правим за стабилността на електроенергийния сектор на България”, заяви Иван Цанков.

Отличените фирми в класацията Топ 100 на Българската търговско-промишлена палата бяха наградени за добрата им работа и постигнатите резултати през годината. На церемонията присъстваха председателят на парламента Росен Желязков, премиерът Николай Денков и председателят на БТПП Цветан Симеонов.


За AES България

AES е най-големият инвеститор в енергийния сектор в България. Компанията е собственик и оператор на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово и е мажоритарен собственик и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.

За да научите повече, посетете www.aesbulgaria.com. Последвайте AES България във Facebook: @AESBG и Youtube: AES Bulgaria.


За AES

Корпорацията AES (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която ускорява бъдещето на енергията и е включена в списъка Fortune 500. Заедно с многото наши заинтересовани страни ние подобряваме живота като доставяме по-зелени, по-интелигенти енергийни решения, от които светът се нуждае. Нашият разнообразен глобален екип е отдаден на постоянното новаторство и на високите оперативни резултати, докато си сътрудничи с нашите клиенти за техния стратегически енергиен преход и докато продължава да отговаря на техните енергийни нужди днес.

За повече информация, посетете www.aes.com.

AES BTPP

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема