Проф. д-р Добри Ярков, ректор на Тракийския университет, е ветеринарен лекар на 2023 година

Проф. д-р Добри Ярков, ректор на Тракийския университет, е ветеринарен лекар на 2023 г.

На официална церемония Български ветеринарен съюз награди с приза „Ветеринарен лекар на годината“ проф. д-р Добри Ярков. Професионалното признание беше връчено от председателя д-р Димитър Цанков за „Огромния принос на проф. Добри Ярков за просперитета на Тракийски университет – Стара Загора, като ректор от 2019 г.

И към настоящия момент. Проф. Ярков е изключителен професионалист, търсен и уважаван ветеринарен лекар и учен от ветеринарномедицинската и животновъдната практика. Безупречен организатор и администратор, и безспорно успешен ръководител, който развива Тракийски университет стремително въз основа на последователност, устойчивост и визионерство“ - каза д-р Димитър Цанков.

Проф. Ярков благодари за признанието с думите: „Искрено благодаря за честта да получа този приз! Професията ветеринарен лекар я нося дълбоко в сърцето си и където и да отида по света като ректор на Тракийския университет започвам моето представяне с това, че съм ветеринарен лекар. Горд съм, че съм част от семейството на Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет и в празничния 14 декември пожелавам и ще се боря за това ветеринарномедицинската колегия да бъде единна и сплотена и да бъде уважавана в обществото, както в България, така и по света!“.

prof Yarkov 2023

Ректорът проф. Добри Ярков връчи на председателя на Български ветеринарен съюз д-р Цанков Почетния знак на Тракийския университет по повод 15-годишнината от създаването на съюза и 30 години от ознаменуването на Деня на ветеринарномедицинските специалисти.

Сред наградените беше и първият ректор на Тракийския университет проф. д-р Иван Божков, който беше отличен за забележителни заслуги за обявяване на 14 декември за Ден на ветеринарномедицинските специалисти в България и за цялостен принос за усъвършенстване авторитета на ветеринарномедицинската професия.

Българският ветеринарен съюз отличи с грамоти и плакети още 9 призьори ветеринарни лекари в различни направления. Силно впечатление направи, че всички са завършили Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет и са започнали своята кариера след дипломирането си във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора (предходното наименование на Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет).

prof Bozhkov vet lekar na 2023

Първият ректор на Тракийския университет проф. д-р Иван Божков беше отличен за забележителни заслуги за обявяване на 14 декември за Ден на ветеринарномедицинските специалисти в България

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg