Община Стара Загора е партньор на Националната олимпиада по програмиране на Scratch и Roblox – Advance Web Cup

През месец април започва Националната олимпиада по програмиране на Scratch и Roblox – Advance Web Cup. Състезанието е част от инициативата Advance Web Cup, провеждана от Фондация Advance Web Education. Организацията наследява идеите и мисията на поредицата от ИТ състезания WebLoz. Партньор на състезанието е Община Стара Загора.

monitor

Събитието има за цел да даде равна възможност на младежите в България да развиват и демонстрират своите технологични умения и компетенции по вдъхновяващ и възнаграждаващ начин. На база предварителни заявки, организаторите очакват повече от 30 000 деца на възраст между 7 и 15 години да се включат в двата кръга по Scratch и Roblox, а не малък брой от тях ще бъдат ученици от училищата от община Стара Загора.

През тази година са избрани две много специални теми за проектите:

  • Темата на състезанието по Scratch за ученици от 1-ви до 4-ти клас ще е „Моят град“;
  • Темата на състезанието по Roblox за ученици от 4-ти до 7-и клас ще е „Моят мечтан град“.

Участието е безплатно, а всички етапи на състезанието ще се проведат дигитално – от предаването на проекти до награждаването. Победителите ще получат тематични награди като PlayStation 5, LEGO конструктори, геймърска периферия и др.

Крайният срок на записване е 24 април 2024 г., а награждаването е предвидено за 24 май 2024 г. Повече подробности за етапите и записване за участие ще намерите на https://advancewebcup.com/.

новини Стара Загора  www.infoz.bg