Филиалът на Тракийския университет в Хасково дипломира 45 медицински специалисти

Филиалът на Тракийския университет в Хасково дипломира 45 медицински специалисти

На официална церемония Филиал Хасково на Тракийския университет изпрати абсолвентите от випуск 2023. Общо 45 дипломанти от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ положиха тържествено клетвата за вярност към професията на Флорънс Найтингейл и поеха по своя професионален път. „Да посрещаш новия живот, да даваш обич без да искаш нищо в замяна, да бъдеш търпелив, милосърден, всеотдаен, да работиш за здравето и за живота на другите, пренебрегвайки себе си – това е призвание.

Аз вярвам, че Вие – скъпи абсолвенти – не просто сте призвани, но и притежавате всички качества и нужните познания да практикувате благородните професии на акушерката и медицинската сестра, които сте избрали! Да бъдете онези ангели в бели престилки, които носят радост, утеха и надежда на своите пациенти! На добър час!“ – каза в словото си към завършващите проф. Нели Грозева, зам.-ректор по учебна и информационна дейност на Тракийския университет.

Тази година с титлата „отличник на випуска“ се окичи Джансел Метин Мюмюм – абсолвент от специалност „Медицинска сестра“, която завършва с успех Отличен 5,83. С най-висок успех сред 18-те абсолвенти от специалност „Акушерство“ се дипломира Есра Нурай Ариф, а първенец сред 27-те завършващи медицинските сестри е Бурчин Реджеб Ариф, която имаше честта да произнесе тържествената клетва за вярност към професията. Випуск 2023-ра на Филиал Хасково завърши с общ среден успех Много добър 5,07.

Директорът на Филиал Хасково доц. Таня Паскалева изпрати своите възпитаници с думите: „Випуск 2023 ще бъде запомнен със своето ярко присъствие в академичния живот на нашето учебно заведение. Запазете този силен дух, своето дръзновение и целеустременост, но не забравяйте, че съвършенството в професията се постига с време и усилия. Попътен вятър и успех!“.

Специални гости на събитието бяха областният управител на Хасково Гинка Райчева, заместник-кметът на общината Мария Вълчева, представители на лечебни заведения и на ректорското ръководство, декани и директори на структурни звена на Тракийски университет.

4 DSC 3656

6 DSC 3672

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема