Национална конференция на студентите по медицина се провежда в Стара Загора

Медицински факултет при Тракийски университет – Стара Загора е домакин на 44-ата национална среща на Асоциацията на студентите медици в България, която ще се проведе в дните от 19 до 21 април 2024 г., с участието на 250 студенти по медицина от всички висши учебни заведения по медицина в страната.

meditsi stara zagora

На 20 април 2024 г. в Медицински факултет ще има уоркшоп дейности на разнообразна тематика с медицинска насоченост, водени от специалисти в различни области. Асоциацията е структурирана от 7 комитета, които се занимават с различни аспекти в обмен с държави от континентите Европа, Азия, Африка и Южна Америка.

Кулминацията на студентската конференция и официално откриване на грандиозното студентско събитие ще се проведе на 20 април от 20:00 часа в Бални зали „Тера“, съобщиха от пресцентъра на Тракийския университет.

На 21 април 2024 г. в Медицински факултет е предвидена лекция на тема „Редките болести и медицинското образование“, с лектор д-р Елеонора Атанасова – мениджър „Проекти“ в Институт по редки болести и лекарства сираци.

Официалното закриване на националната среща на Асоциацията на студентите медици в България е от 13:00 часа.

Основни организатори на мащабното събитие са ръководството на Асоциацията на студентите по медицина в България към Тракийски университет – Стара Загора с Цветанка Павлова – председател и Добролина Яркова – заместник-председател, с организационен комитет: Анита Христова, Габриела Вънчева, Костадин Тошев – председател на Студентски съвет към Тракийския университет, Елена Павлова, Милен Желев, Елица Сапунджиева, Венелина Стойкова, Пресиян Петков, Павел Димитров, Боряна Гунчева, Гергана Манолова, Елиф Шефки.

Партньори на организационния комитет са: Тракийски университет – Стара Загора; Студентски съвет към университета; Институт по редки болести и лекарства сираци; Медицински облекла Vita Medicus, Nobel Pharma, Os Education, Evterpa Cosmetics и Tamsol.

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема