Пътна полиция провежда акция за употребата на алкохол и наркотици

Полицейска акция за установяване на употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества от водачите на автомобили се провежда от 7 до 13 декември 2015 г. на територията на страната, съобщават от Главна дирекция „Национална полиция“.

Акцията е организирана от европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL във всички страни членки на организацията.

Употребата на алкохол, наркотични и упойващи вещества е една от основните причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа с голям брой жертви и ранени, като същевременно се наблюдава тенденция за увеличаване на установения брой водачи, управляващи автомобили под въздействието на тези вещества.

В хода на операцията ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Тест на шофьор

infoz autor www.infoz.bgТеми:

„България живее в мен - Пътеписи от деца за деца“ - репортаж за създаването на книга с разкази, написани от децата от 3-ти В клас на Второ основно училище „Петко Славейков“ - Стара Загора, с класен ръководител Соня Рачева

Паметникът на комунизма на връх Бузлуджа се руши

zlatnata lipa
Мини Марица-изток ЕАД