Синоптична прогноза за 4 януари

През нощта на 3 срещу 4 януари 2016 г. валежите от сняг все още ще са повсеместни, но с тенденция да отслабват. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от североизток, съобщава на сайта си Националният институт по метеорология и хидрология при БАН.

Минималните температури ще са от минус 12° – минус 10° в северозападните райони до минус 1 - 0° в Югозападна България. През деня валежите ще временно ще спрат, но след обяд и привечер от запад отново ще се активизират, ще са предимно от сняг, само по Черноморието ще вали дъжд. Вятърът в Източна България постепенно ще се ориентира от изток-югоизток, докато в северозападните райони ще остане от североизток. Максималните температури ще са от минус 8° – минус 2° в Северна България до 2 – 4 в крайните югозападни райони и по брега на морето.

ВреметоАтмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно и ветровито. След временно спиране на валежите, след обяд и привечер отново ще завали сняг. Ще духа силен югозападен, по високите и открити части - до бурен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 5°.

По Черноморието ще бъде облачно, сутринта все още на много места с превалявания от сняг. През деня валежите временно ще спрат, но привечер от запад отново ще се активизират. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който привечер ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 2° и 4°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала. Температурата на морската вода ще е 4° - 7°.

Според прогнозите на sinoptik.bg, на 4 януари в Стара Загора ще има краткотрайни снеговалежи, на 5 януари времето ще бъде с променлива облачност, като максималните температури ще достигнат 4 градуса.

infoz autor www.infoz.bg

Теми: