Китаристката на Майкъл Джексън ще изнесе концерт в България

Дженифър Батън, легендарната китаристка на Майкъл Джексън, ще посети за първи път България на 4 юни 2016 г., за да изнесе специален концерт в Sofia Live Club, посветен на Краля на Попа.

Дженифър БътънШоуто е кръстено “In Memory Of Michael Jackson” и в него ще бъдат включени някои от най-големите хитове на най-продавания изпълнител на всички времена, както и впечатляваща мултимедия от съвместните им изпълнения. Специално за най-големите фенове първите сто билета ще бъдат на цена от 40 лв. След тяхното изчерпване, пропускът за събитието ще струва 50 лв.

С екцентричната си визия, която не може да бъде сбъркана по никакъв начин, и експлозивен стил на свирене, Дженифър се превръща в любимата китаристка на Майкъл, която го придружава по време на трите му световни турнета (Bad, Dangerous и HIStory).

Между 1987 и 1997 г. Батън обикаля няколко пъти земното кълбо, свирейки пред препълнени стадиони и многомилионна аудитория. Всички фенове на Краля на Попа я познават много добре с отличителната й руса грива и ексцентрични сценични костюми и я преследват след всяко шоу с надеждата да я пипнат и вземат автограф. Един от пиковете моменти на всеки концерт е изпълнението на хита “Dirty Diana”, по време на което Джексън танцува около Дженифър, докато тя екзалтира публиката с китарното си соло.

Легендарната китаристка е неотлъчно до Майкъл по време на представянето му в почивката на Супер Боул през 1993 г., което се превръща в най-гледаната програма в историята на телевизията, проследена от 1,5 милиарда души от над 80 държави по цял свят.

След края на турнето HIStory тя се присъединява към групата на Джеф Бек – допълнително признание за изключителния й талант. С него Батън работи в продължение на три години, след което се концентрира върху собствената си кариера. До момента има издадени три соло албума и се смята за една от най-влиятелните китаристки на всички времена.

На 4 юни в Sofia Live Club Дженифър Батън ще представи ексклузивно шоу, наречено “In Memory Of Michael Jackson”, с което ще отдаде почит към Краля на Попа, който и до днес остава ненадминат по продажби и популярност. Ще прозвучат най-големите му хитове, които Батън не веднъж е изпълнявала рамо до рамо с него на сцената – от емблематичното “Dirty Diana” до “Beat It” и “Give In To Me”.

Концертът на Дженифър Батън “In Memory Of Michael Jackson” е на 4 юни (събота) в Sofia Live Club. Начало: 21:00 часа. Билети вече могат да бъдат закупени в Sofia Live Club и мрежата на Eventim в цялата страна, както и онлайн.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Moko Solution)

 

Най-четеното от последните дни