През нощта срещу събота дъжд ще завали над цялата страна

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ - БАН ) на 15 януари ще завали в Западна България, а до вечерта ще превали и на места в централните райони. Количествата ще бъдат между 1 и 5 л/кв. м.

ВреметоПрез нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна. Обявен e жълт код за вятър в Черно море. През късния следобед и вечерта вятърът от юг ще се усили до 5 - 6 бала (10 - 12 м/сек), с пориви от 7 бала (15 м/сек).

Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.

В събота и неделя валежите ще продължат. Сняг ще вали в по-голямата част от Северна и Западна България, а в югоизточната част от страната - дъжд. Количества в събота в Северна България: 15 - 30 л/кв. м, в Южна България: 30 - 60 л/кв. м, а в крайните южни райони и повече. Количества в неделя: в по-голямата част от страната 15 - 35 л/кв. м, в крайните южни райони до около 50 л/кв. м.

infoz autor www.infoz.bg

Теми:

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber