Оранжев код за сняг е обявен в област Стара Загора на 17 януари

Днес специално внимание да има към водосборите на южночерноморските реки, целия водосбор на р. Арда (и р. Върбица), р. Марица и притоците й в долното течение, средното и долно течение на р. Тунджа и водосборите на р. Струма и р. Места.

Червен код за река Върбица при Златоград и при с. Върли дол.

За 17 януари от Националния институт по метеорология и хидрология е обявен червен код за сняг и дъжд в три областите Хасково, Смолян и Кърджали. Валежите ще продължат. През нощта срещу неделя и в неделя количествата ще бъдат около и над 65 л/кв. м.

Оранжев код за сняг в тринадесет области: Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Силистра, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Снеговалежите ще продължат. През нощта и утре количествата ще бъдат между 40 - 60 л/кв. м.

В Ямбол валежите ще продължат. За нощта и утре се очакват количества между 40 - 60 л/кв. м. Дъждът ще преминава в сняг.

Жълт код за сняг в единадесет области: Видин, Монтана, Враца, Силистра, Добрич, Варна, София Област, София, Перник, Кюстендил и Благоевград. Снеговалежите ще продължат. За денонощието се очакват количества между 20 - 30 л/кв. м.

За Добрич валежите ще продължат. За нощта и утре се очакват количества между 20 - 30 л/кв. м. Във вътрешността на областта дъждът ще преминава в сняг. Ще духа силен, по крайбрежието на морето временно и бурен североизточен вятър.

Жълт код за дъжд в Бургас. Валежите ще продължат. За нощта и утре се очакват количества между 20 - 30 л/кв. м. Във вътрешността на областта дъждът ще преминава в сняг. Ще духа силен, по крайбрежието на морето временно и бурен североизточен вятър.

Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.

Валежите днес ще продължат. За денонощието количествата ще бъдат между 20 и 30 л/кв.м. В крайните южни райони ще вали предимно дъжд, количества за денонощието - до 50 - 60 л/кв. м. През нощта срещу понеделник от югозапад валежите постепенно ще започнат да спират. В понеделник слаб сняг ще превалява на места, главно в планините и североизточните райони, количества - 1-3 л/кв. м. Във вторник - без валежи.

winter

infoz autor www.infoz.bg

Теми:

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber