Ръководителят на доброволците в община Стара Загора получи награда

Ръководителят на Доброволното формирование към община Стара Загора инж. Валентин Георгиев получи заслужена награда в категория „Отличени” на Националния конкурс „Пожарникар на годината 2015”.

Тя е присъдена със заповед на гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Инж. Георгиев е отличен по предложение на директора на Регионалната дирекция ПБЗН в Стара Загора комисар Стоян Колев за отличната съвместна работа с пожарникарите.

НаградениПрез лято 2015 доброволното формирование на Община Стара Загора участва в ликвидирането на 7 пожара, възникнали в района на града. Доброволците даваха съвместни дежурства с екипите на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението". Доброволното формирование на общината наброява 60 души от Стара Загора и селата Старозагорски минерални бани, Калояновец, Могила и Памукчии. Всички доброволци са обучени по пожарогасителна дейност, безопасни и здравословни условия на труд, както и оказване на първа помощ на пострадали. С всеки един от тях кметът Живко Тодоров е сключил граждански договор.

В раздел „Контролна дейност – младши изпълнителни длъжности” беше отличен и друг старозагорец - огнеборецът Николай Йосифов, който работи в пожарната служба в ТЕЦ „Марица изток 2”.

Това стана по време на официалната церемония „Пожарникар на годината- 2015 година“, която се проведе за 21-ва поредна година днес във Военния клуб в София.

На церемонията присъстваха вътрешният министър Румяна Бъчварова, заместник-министрите на вътрешните работи Красимир Ципов и Цвятко Георгиев, главният секретар на МВР Георги Костов, председателят на БЧК Христо Григоров, както и бивши директори на ГД ПБЗН и цялото политическо и професионално ръководство на МВР. Всички победители бяха наградени от главния секретар на МВР и директора на ГД ПБЗН с писмена похвала.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24