Правителството предостави още 40 дка за новия парк в Стара Загора

Правителството предостави още 40 дка за новия парк в Стара Загора

Министерски съвет гласува решение за безвъзмездното прехвърляне на Община Стара Загора на останалите 40 дка от територията на бившия Военен терен, с които ще бъде разширен новият парк в кв. "Казански".

Те бяха обещани на старозагорци от министър-председателя Бойко Борисов още на 20 септември 2015 г., при откриването на новия парк, за изграждане на атракциони към него. За създаването на парка Министерството на отбраната прехвърли на общината собствеността на 90 дка от военния терен, с обща площ 130 дка. Паркът е изграден на 78 дка, а проектът предвижда да бъде построена още спортна зала и паркинг.

„Ще бъде обявен конкурс, водили сме разговори с Камарата на архитектите и очакваме да се направи хубав проект за най-добрата визия за долната част на парка и пробивът на ул. „Христо Ботев" да бъде реализиран. Затова водим разговори и с държавата за осигуряване на допълнителни средства за реализацията на този проект“ - заяви кметът Живко Тодоров.

Предстои изготвянето и на инвестиционен работен проект за многофункционална зала и обявяване на конкурс за нейното проектиране. Проектът ще обединява функции на спортно съоръжение, концертна зала и място за множество социални прояви.

Новият парк в Стара Загора

infoz autor www.infoz.bg

Светът

Създателят на прочутата антивирусна програма Джон Макафи беше открит мъртъв в затворническата си килия, след като в същия ден испанското правосъдие разреши екстрадицията му в САЩ. 75-годишният американец беше обвинен и издирван за данъчни измами в родината си

* * *
Върховният съд на Япония постанови, че семейните двойки трябва да използват едно и също фамилно име

* * *
Иран вероятно е извършил неуспешно изстрелване на ракета, носеща сателит, и подготвя нов опит

* * *
Земетресение с магнитуд 6 по скалата на Рихтер удари перуанската столица и други части на перуанското крайбрежие. Епицентърът е бил на стотина километра от Лима

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни

 

Ден на енергетика