Правителството предостави още 40 дка за новия парк в Стара Загора

Правителството предостави още 40 дка за новия парк в Стара Загора

Министерски съвет гласува решение за безвъзмездното прехвърляне на Община Стара Загора на останалите 40 дка от територията на бившия Военен терен, с които ще бъде разширен новият парк в кв. "Казански".

Те бяха обещани на старозагорци от министър-председателя Бойко Борисов още на 20 септември 2015 г., при откриването на новия парк, за изграждане на атракциони към него. За създаването на парка Министерството на отбраната прехвърли на общината собствеността на 90 дка от военния терен, с обща площ 130 дка. Паркът е изграден на 78 дка, а проектът предвижда да бъде построена още спортна зала и паркинг.

„Ще бъде обявен конкурс, водили сме разговори с Камарата на архитектите и очакваме да се направи хубав проект за най-добрата визия за долната част на парка и пробивът на ул. „Христо Ботев" да бъде реализиран. Затова водим разговори и с държавата за осигуряване на допълнителни средства за реализацията на този проект“ - заяви кметът Живко Тодоров.

Предстои изготвянето и на инвестиционен работен проект за многофункционална зала и обявяване на конкурс за нейното проектиране. Проектът ще обединява функции на спортно съоръжение, концертна зала и място за множество социални прояви.

Новият парк в Стара Загора

infoz autor www.infoz.bg