Туристическият потенциал на Стара Загора получи висока оценка на „Ваканция и СПА Експо“

Община Стара Загора беше оценена от професионалистите като дестинация с отлични възможности за развитие на културен, балнео, СПА и конферентен туризъм. Това стана по време на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо".

Николина АнгелковаТо се проведе от 11 до 13 февруари 2016 г. в София. В деня на официалното откриване на „Ваканция и СПА експо“ щандът на Община Стара Загора беше посетен от министъра на туризма Николина Ангелкова, ресорният зам.-кмет Красимира Чахова, представители на ведомството, национално представени браншови сдружения и др.

Възможностите за туризъм, които Стара Загора предлага, бяха представени за 12-ата поредна година на щанд, изграден по специален дизайнерски проект, в стила на античната архитектура. Визията на щанда привлече интереса, както на професионалистите участващи в борсата – туроператори и туристически агенти, така и на всички посетители.

В дните на изложението Туристическият информационен център, съвместно с Регионален исторически музей - Стара Загора и хотелите „Форум“, „Уникато“ и Парк-хотел Стара Загора, представи туристически продукти и маршрути, свързани с културно-историческото наследство, календара на събитията, балнео и СПА центрове, обекти за отдих и спорт. Интересът на посетителите на щанда беше насочен към античното наследство на града, най-добре запазените жилища в Европа от музея „Неолитни жилища“, уникалния за страната „Музей на религиите“ и Старозагорските минерални бани като СПА и уелнес дестинация. Богатият и разнообразен календар от културни и спортни събития на Община Стара Загора, както и музейните обекти на града, провокираха интереса и на авторитетни информационни издания в бранша.

В първия ден на изложението с демонстрации на основната сцена се представиха Прабългарска школа за оцеляване "Бага-Тур" и Държавен куклен театър Стара Загора.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Светът

Първото вулканично изригване на Канарските острови от 50 години насам предизвика евакуацията на около 5000 души, включително около 500 туристи. Канарските острови са безопасни за посещение, а изригването на вулкана е „великолепно шоу“, каза часове след това испанският министър на туризма Рейес Марото

* * *
6 души бяха убити и 28 са ранени след стрелбата в университета в руския град Перм. Нападателят, който е студент, е задържан от полицията, след като оказал съпротива и бил ранен. Той е оставил предварително съобщение за нападението си в социалните мрежи

* * *
На парламентарните избори в Руската федерация листата на партия "Единна Русия" – партията, която подкрепя президента на Русия Владимир Путин, е събрала 49,8%. Това показват данните след преброяване на 100% от протоколите. Партията на Кремъл ще получи около 112 депутатски мандата според гласуването за листата ѝ. Освен това тя печели в 198 едномандатни окръга. Така "Единна Русия" получава конституционно мнозинство в долната камара на Думата (над 300 места). На второ място е Комунистическата партия на Руската федерация с 18,9%

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни