ГЕРБ внася предложение за отмяна на забраната за къмпингуване

По разпореждане на министър-председателя и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, депутати от партията ще внесат в парламента предложение за отмяна на забраната за къмпингуване и паркиране в зона А по Черноморското крайбрежие.

campingОтмяната ще стане с изготвянето на нови поправки в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Текстовете ще бъдат разработени в най-кратки срокове и ще бъдат внесени в деловодството на парламента в сряда. Така на практика в парламента ще влезе за ново гласуване първоначалният проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който беше одобрен от министър-председателя и Министерския съвет на 30.12.2015 г.

„Разпоредих спешни действия от страна на Парламентарната група на ГЕРБ за отмяна на спорните текстове от закона, които забраняват палатките и къмпингуването. Още вчера заявих, че ГЕРБ не е автор на тази идея, но от коалиционна култура депутатите ни са подкрепили поправки в последния момент преди гласуването на второ четене на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Аз съм за установяване на правила и регулации и споделям мнението, че терминът къмпингуване трябва да бъде конкретизиран“ - коментира премиерът Бойко Борисов, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема

Най-четеното от последните дни