До 20 март ще има засилени проверки за ползването на обезопасителни колани

До 20 март 2016 г. на територията на всички държави членки на европейската организация ще се проведе полицейска операция за контрол на пътното движение, съобщиха от пресцентъра на МВР.

driverПроверките ще се съсредоточат върху използването на обезопасителните колани от водачи и пътници в моторни превозни средства, на обезопасителните системи при превозването на деца в автомобилите, както и на каски от мотористи и техните спътници.

Основната цел на операцията е да се окаже въздействие върху поведението на водачите и пътниците и осъзнаването, че неизползването на обезопасителните средства значително увеличава риска от настъпването на сериозно увреждане или смърт при възникване на пътен инцидент.

В рамките на предприетата операция ще се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилите.

infoz autor www.infoz.bg

Теми:

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни