Предстоят дъждовни дни

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) ще е дъждовно, с преобладаващи количества между 7 и 12 л/кв. м. В северозападните райони ще има по-значителни валежи – 15 - 25 л/кв. м.

В крайните южни райони (в Родопите) през втората половина на денонощието валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици, със сумарни количества 15 - 25 л/кв. м, на отделни места до 35 л/кв. м. 

ВреметоПрез следващите две денонощия валежите ще продължат. През нощта срещу четвъртък в Северна България ще паднат между 1 и 6 л/кв. м, в Южна - от 1 до 15 - 20 л/кв. м. В четвъртък в Северна и Западна България валежите ще са 1-5 л/кв. м, в Югоизточна – 10-20 л/кв. м, на отделни места 25 - 30 л/кв. м. През нощта срещу петък в Западна България само на отделни места ще има незначителни валежи до 1 л/кв. м, в Източна - все още ще превалява - 1 - 5 л/кв. м. В петък в североизточната половина от страната ще е почти без валежи, в югозападната отново ще вали, предимно 1 - 5 л/кв. м, в Рила и Пирин до към 10 - 12 л/кв. м.

Водните количества на реките в по-голяма част от страна са около праговете за високи води.

infoz autor www.infoz.bg

Теми: