Температурите на 20 април се понижават, очакват се валежи и гръмотевични бури

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) на 19 април на много места в Северна и Западна България след пладне ще превали и прегърми.

Очакваните количества са между 2 - 7 л/кв. м, в отделни, главно северни райони са възможни количества над 10 л/кв. м. Значителни валежи ще има през нощта срещу сряда. В сряда в югозападните райони ще е почти без валежи. В останалата част от страната ще вали дъжд, като най-съществени ще са количествата в Северна България, на изолирани места там се очакват над 20 - 25 л/кв. м. Валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевични бури. В четвъртък, в по-голямата част от страната, ще бъде без валеж, само на отделни места в източните райони ще превали дъжд в количества между 1 и 5 л/кв. м.

Според прогнозите на sinoptik.bg, максималната температура на 19 април в Стара Загора ще достигне 29 градуса, но ще преобладава предимно облачно време. В сряда максималната температура ще бъде 18 градуса и се очакват валежи.

rain

infoz autor www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24