Жълт код за валежи е обявен за 3 май

Националният институт по метеорология и хидрология обявя жълт код за дъжд в цялата страна, с изключение на Черноморските области. За Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново валежите ще са значителни с количества между 30 - 35 л/кв. м.

cloudВ останалите области валежите ще достигнат 20 - 25 л/кв. м.

Жълт код за вятър е обявен днес в Черно море. Сутринта все още вятърът ще е със скорост 10 - 12, пориви до 17 м/сек (5 - 6, пориви 7 бала).
Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.

През изминалото денонощие валежите са достигнали сумарни количества – между 20 и 30 л/кв. м, на места в северозападните райони – до 35 л/кв. м. В сряда по-значителни валеж ще има главно в Северна България, в Предбалкана са възможни количества над 20 л/кв. м, в Южна България - под 10 л/кв. м. И в четвъртък по-съществените валежи ще са в района на Предбалкана - между 10 и 15 л/кв. м.

infoz autor www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24