Партият АБВ излиза от управлението, Калфин подаде оставка

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин депозира оставката си пред министър-председателя Бойко Борисов. Оставката му е приета. Причина за оставката е решението партия АБВ да излезе от управлението на страната.

ivaylo kalfinДнешното решение на Националния съвет на партия АБВ, с лидер Георги Първанов, предвижда на предстоящия в неделя висш форум на партията да се предложи излизане от коалиционното управление и да бъде оттеглена подкрепата за правителството на ГЕРБ.

Очакванията са представителите на АБВ в изпълнителната власт на всички нива да се оттеглят.

Ивайло Калфин проведе разговор по този повод с министър-председателя Бойко Борисов. Оставката беше приета.

По повод подадената оставка Ивайло Калфин заяви: “Оттеглям се от правителството по решение на ПП АБВ. През последната година и половина положих много усилия за това в България да има по-високи доходи, повече работни места и повече справедливост и предвидимост в социалните системи. Доволен съм от това, което постигнах. Остава и още много работа за моите наследници. Благодаря на премиера за възможността и подкрепата, която ми даде да работя за българските граждани на тази отговорна позиция. Благодаря и на колегите си в Министерския съвет, както и на парламентарните групи, които подкрепяха управлението за подкрепата и за приетите особено важни закони и решения.“ 

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема